انتخاب اسم برند بهدرستی یکی از مهمترین دغدغههای افراد حرفهای در حوزه کسبوکار است.
احتمالا شما دوست عزیزی که در حال مطالعه این مقاله درباره انتخاب اسم برند هستید تا حدود زیادی از اهمیت ارزش اسم برند آگاهید.
اگرنه مثل بسیاری از دیگر کارآفرینان و صاحبان کسبوکار به انتخاب یک نام معمولی بسنده میکردید و به سراغ جستوجو و خواندن مطلب در این باره نمیرفتید.
با این وجود باید بگوییم ارزش اسم برند بسیار بیشتر از چیزی است که احتمالا حتی تصورش را بکنید.
در دنیای تجارت حرفهای اسم برند به تنهایی ۲۰ تا ۸۰ ارزش کل برند را به خود اختصاص میدهد!
یعنی این که صرفا نام یک برند، به تنهایی اگر بخواهد به فروش برسد میتواند با ۸۰درصد داراییهای فیزیکی برند برابری کند
حتما شگفتزده شدید و میگویید چطور ممکن است ۸۰ درصد ارزش یک برند فقط متعلق به نام آن باشد! اما این موضوع کاملا واقعیت دارد و اتفاقی است که برای برخی از برندهای جهانی تراز اول مثل کوکاکولا افتاده است.
ارزش داراییهای کوکاکولا در سال ۲۰۱۸ میلادی برابر ۸۳ میلیارد دلار بوده در حالی که در همان سال ارزش فقط اسم برند آن ۶۶ میلیارد دلار برآورد شده است!
یعنی در کمال ناباوری ارزش برند کوکاکولا معادل با ۸۰ درصد تمام داراییهای آن است.
به عبارتی اگر قرار بود کوکاکولا همه داراییهایش را برای خود نگاه دارد و فقط اسمش را بفروشد میتوانست ۶۶ میلیارد دلار درآمد کسب کند و آن ۸۳ میلیارد دیگر را برای خودش حفظ کند.
ارزش فوقالعاده اسم برند باعث شده که علیالخصوص طی سالهای اخیر برخی برندها هیچ کارخانه تولیدی نداشته باشند و فقط تولیدات کارخانههای دیگری را تحت نام برند خود عرضه کنند!
در واقع آنها دارند نانِ نام برند فوقالعاده قدرتمندشان را میخورند.
برای مثال سالهاست برند لوازمخانگی کنوود هیچ کارخانه تولید لوازم خانگی بزرگی در دنیا ندارند.
سالهای سال است که برند کنوود که میراث آقای کنث وود انگلیسی بوده یکی از زیر مجموعههای برند ایتالیایی دلونگی شده است.
آنها در کارخانه بازمانده از آقای کنث وود فقط غذاساز و همزن تولید میکنند و محصولاتی مثل یخچال فریزر، اسپیلیت و ماشین لباسشویی همگی تولید دیگر شرکتها هستند که فقط تحت نام برند کنوود عرضه میشوند.
اما مشتری به دلیل نام برند مشهور و قدرتمند کنوود است که آنها را میخرد و این تولیدات بدون نام کنوود گمنام هستند.
باید بدانید که در ایران هم نام برند به همین اندازه ارزشمند است.
برند اویلا که امروز سهم قدرتمندی را در بازار ایران دارد، بیشتر یک برند است تا تولیدکننده.
طبق اطلاعاتی که ما داریم، مثلا در مورد محصول روغن نباتی، سهم اعظم تولید محصولات عرضهشده تحت نام این برند را یکی از کارخانههای دیگر ایران انجام میدهد.
مطمئنیم حالا که دانستید ارزش اسم برندتان میتواند تا ۸۰ درصد ارزش کسب وکارتان باشد ادامه این مقاله را با با اشتیاق و دقت بیشتری میخوانید تا بتوانید اسم برند هرچه قدرتمندتری انتخاب کنید.
ما هم سعی کردهایم دانش و تجربه چندین سال پژوهش و فعالیتمان در عرصه برندسازی را به کار ببندیم و مقالهای جامع در این باره برایتان بنویسیم که اصول و کلیدهای طلایی انتخاب اسم برند را به صورت فشرده برایتان بیان کند.
پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
—***—
طبیعتا هر مالک برندی میخواهد قدرتمندترین نام را برای برندش انتخاب کند. اگر میخواهید نامی فوقالعاده برای برندتان برگزینید ابتدا باید بدانید نامها از نظر درجه قدرتمندی چگونه تقسیمبندی میشوند و سپس با کلیدهای رسیدن به اسم برندهای قدرتمند آشنا شوید.
نامهای زرنگ، تنبل و خنثی برای برند را بشناسید
ما دهها کتاب و مقاله معتبر بینالمللی را درباره اصول نامگذاری برندها مطالعه و بررسی کردهایم.
اغلب منابع بینالمللی نامهای برند را از نظر قدرتمندی تجاری به دو دسته کلی تقسیم میکنند:
نامهای قوی و نامهای ضعیف. هرچند که هر کدام از این منابع نکات کاربردی فراوانی برای نامگذاری برندها بیان کردهاند، اما به نظرمان در دستهبندی نامها از نظر قدرت تجاری یک گیر اساسی دارند.
ما با بررسیهایی که انجام دادم به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از اسامی برند وجود دارند که به تنهایی نیروی خاصی برای برندشدن نداشتند؛
اما برندهایی با استفاده از آنها توانستهاند بسیار موفق شوند! حتما این نامها ضعیف نبودند چون یک برند نمیتواند با استفاده از نامی ضعیف چنین موفق شود.
با بررسی بیشتر ما متوجه تناقضی اساسی در دستهبندی نامهای تجاری به فقط دو دسته قوی و ضعیف شدیم و فهمیدم که گویا نامهایی داریم که از نظر تجاری نه قوی هستند و نه ضعیف!
اما حال برای حل این تناقض چه باید میکردیم؟
مابقی از زبان احسان مهدینژاد:
“روزی موقع پیادهروی، راه بیرون رفتن از این تناقض را یافتم: ناگهان مفهوم خنثی در فرضیه انتخاب اسم برند از لابلای صحبت با یکی از دوستان به ذهنم خطور کرد.
دستهای بسیار بزرگ از نامها داریم که از نظر تجاری و برای انتخاب نام برند نه قوی هستند و نه ضعیف، بلکه در دسته جدیدی که خنثی است جای میگیرند.
همین موضوع باعث شد که پس از چندی و در سال ۱۳۹۵ کتاب «نامهای تجاری تنبل زرنگ خنثی» را تالیف کنم و دستهبندی نوین خودم را شرح دهم.
جمعبندی آنچه در این کتابم توضیح دادهام این است که نامها از نظر قدرت تجاری به سه دسته زرنگ، تنبل و خنثی تقسیم میشوند.”
نام برند زرنگ نامهایی هستند که به دلیل ویژگیها و کلیدهایی که دارند به خودی خود قدرتی ذاتی برای تبدیل شدن به نام برند قدرتمند را دارند.
در مقابل نام برند تنبل آن دستهای هستند که نهتنها کمکی به فرآیند برندینگ و رشد کسبوکار نمیکنند؛
بلکه میتوانند ضرر هم برسانند. طبیعتا کسی که کتابمان را خوانده باشد و با این نامها آَشنا باشد هیچگاه آنها را برای برندش انتخاب نمیکند.
دسته سوم نام برند هایی هستند که به خودی خود قدرت یا ضعف ذاتی برای انتخاب به عنوان نام برند ندارند و خنثی هستند.
نامهای خنثی اگر که سایر عناصر برندسازی مثل ایده، استراتژی، شعار، لوگو، حواس پنجگانه و مدیریت و رهبری در یک برند به خوبی رعایت شده باشند، شاید بتوانند برندی قدرتمند را به ثمر برسانند.
طبیعی است که اگر فردی حرفهای باشیم هیچگاه در مرحله نخست سراغ انتخاب این نامها نمیرویم.
اما گاهی شاید به دلیل شلوغی طبقه کسبوکاری یا گسترده در نظر گرفتن آینده کسب وکارمان به نامی خنثی تن در بدهیم.
کلیدهای طلایی انتخاب نام برند زرنگ
برای انتخاب نام برند باید تمرکزتان روی انتخاب نامی قدرتمند باشد که شما را از سایر رقبایتان به شدت متمایز کند.
پس در ادامه این مقاله ویژگیها و کلیدهایی که در نام برند های زرنگ وجود دارد را به شما میآموزیم تا با استفاده از این کلیدها بتوانید نامی قدرتمند برای برندتان انتخاب کنید.
اما باید بدانید که اگر پیش از انتخاب نام برند ابتدا به برندتان هویت و شخصیت بدهید بسیار در انتخاب نام زرنگ و قدرتمند برای آن موفقتر خواهید بود.
بخوانید: چگونه شخصیت برند را بسازیم؟ | دستورالعمل شخصیت سازی برند
کلید صفر: نام خوشآوا انتخاب کنید
رعایت تجانس آوایی، شاه کلید انتخاب نام برند قدرتمند است.
تجربه دهها پروژه انتخاب اسم برندی که انجام دادهایم به ما آموخته است که گاهی بیشتر از معنی یک اسم برند، این صدای آن است که اهمیت دارد.
اگر شما نامی بسیار بامعنی، باسابقه و ریشهدار داشته باشید که همه کلیدهای دیگر انتخاب نام برند قدرتمند را داشته باشد اما از این نام صدای خوبی بیرون نیاید، کل پروژه شما با شکست مواجه میشود!
به همین دلیل است که کلید خوشآوایی را کلید شماره صفر انتخاب نام برند نامگذاری کردهایم که حتما باید کنار هر کلید دیگری این را هم به کار ببرید.
کلید تجانس آوایی دقیقا منطبق بر ساختار مغز انسان است.
اولین چیزهایی که در کودکی فرا میگیریم همگی از جنس آوا و صداهای متجانس هستند؛
مثل: بابا، ماما، دادا. وقتی تخصصی به این موضوع نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که بسیاری اسم برندهای معروف جهانی و ایرانی همین امروز هم بخشی از موفقیت خود را مدیون تجانس آوایی نامشان هستند،
مثل کوکاکولا، دامداران، مزمز، یکویک و بلکبری.
یادتان باشد در تجانس آوایی مهمترین بخش صدا است و نه املای حروف. مثلا در ترکیب «حامد همایون» این صدای «هـ» است که تجانس را ایجاد میکند و نه حرف «ح» یا «هـ».
ترفندهای انتخاب نام برند خوشآوا
برخی ترفندها برای انتخاب نام برند خوشآوا وجود دارد. در ادامه برخی از آنها را مرور میکنیم:
الف) صداهایی که به «آ» یا «آن» ختم میشوند
مثلا در فارسی و حتی در انگلیسی نامهایی که با صدای «آ» به پایان میرسند، معمولا موفق از آب درمیآیند. مثل ماکسیما، تویوتا، هوندا و آکورا.
ما فهرست صد برند برتر ایران که در جشنواره سال ۱۳۸۸ انتخاب شده بودند را بررسی کردیم و دیدیم که حدود ۷۰% این نامها داخل خود صدای آ داشتند، مثل: بارز، پگاه، تکدانه، داروگر، لایکو و آبسال.
نکته جالبتر در برندهای موفق ایرانی که باعث تعجب ما شد آن است که ۲۱% آنها با صدای «آن» به پایان میرسند که بعد از «آ» قدرتمندترین و پرکاربردترین صدای انتهایی در بین این برندها بود.
برندهای دامداران، بوتان، ماهان، هاکوپیان، کاچیران، پلان، قالی سلیمان، پارسیان، گلستان از این دستهاند.
شاید شباهت این واژهها با کلمه ایران باعث شده در فرهنگ ما واژههای قدرتمندی باشند.
ب) صداهایی که به «ز» ختم میشوند
همچنین بررسی اسم برندهای فعال و معروف در ایران نشان داده است که صدای «ز» در انتهای کلمات هم قدرت بسیاری دارد.
بهروز، لندکروزر که در ایران میگوییم لندکروز، البرز، چیتوز، مزمز، بارز، لکسوس که در ایران میگوییم لکسوز، همگی نشان از این دارند که صدای «ز» در پایان اسامی برند در ایران پرطرفدار است.
پ) تجانس آوایی با حروف مشدد
یکی از ترفندهای ایجاد تجانس آوایی، استفاده از حروف مشدد یا کنار هم قرار گرفتن دو حرف یکسان است.
در این اسامی به یک حرف میرسیم و دوباره از همان شروع میکنیم؛
مثل apple که دو P کنار هم دارد. سجّاد، محمّد یا سمیّه دارای این نوع تجانس آوایی هستند که به تجانس آوایی معکوس شناخته میشود و میتواند به نام برند قدرت بدهد.
ت) وجود تکرار
ترفند بعدی در تجانس آوایی، وجود تکرار است. مثل برند یکویک و یا برند مزمز.
در این اسامی درست شبیه همان کلمات کودکانه بابا و ماما، واژههای نام برند تکرار میشوند.
البته دقت کنید که این سبک نامگذاری برای مواد غذایی، اسباببازی و برخی از برندهای فانتزی و غیر جدی خیلی بهتر جواب میدهد و شاید مناسب هر سبک کسب وکاری نباشد.
—***—
یادمان باشد نامی که برای برند انتخاب میکنیم، اصولا نباید صدایی شبیه به واژهای با معنی منفی یا زشت داشته باشد(مگر این که به کارتان ربطی داشته باشد).
برای مثال جف بزوس مالک آمازون ابتدا قصد داشت نام سایتش را کادابرا برگرفته از آبراکادابرا به معنای اجی مجی لاترجی بگذارد اما شباهت آوایی این نام به واژه کاداوِر به معنی جسد باعث شد قید این نام را بزند.
حالا که متوجه شدیم هر اسمی که به عنوان نام برند انتخاب میکنیم حتما باید خوشآوا باشد.
سراغ معرفی دیگر کلیدهای انتخاب نام برند قدرتمند بریم.
کلید نخست: از استعاره بهره بگیرید
استعاره یعنی کلمه، جمله یا تصویری که شما با شنیدن یا دیدن آن به صورت غیرمستقیم به یک کلمه یا مفهوم دیگر که اتفاقا اصل موضوع است میرسید.
برند مشهور اپل نمونه خوبی از استعاره بر اساس کهنالگوها برای انتخاب نام برند است.
حدود ۴۵ سال پیش زمانی که استیوجابز تصمیم به تولید کامپیوترهای کوچک و شخصی گرفت ایدهای متمایز داشت.
او قصد داشت بر خلاف کامپیوترهای زشت موجود بازار مثل آیبیام و دیایسی کامپیوتری زیبا و اغواگر بسازد.
حال اگر قرار است شما محصولی اغواگر بسازید و بخواهید به اسطورههای بشری توجه کنید به یاد چه چیزی میافتید؟
شاید مشهورترین گزینه حوا همسر حضرت آدم باشد! کسی که آدم را اغوا کرد تا سیب معروف را گاز بزند و مابقی ماجرا.
بنابر این استیو جابز نام اپل را اول به عنوان نمادی از سیب نیوتن و سپس به عنوان استعارهای به داستان آدم و حوا براساس شخصیت اغواگر برندش انتخاب کرد و و لوگوی برند شد همین سیب گاززدهای که ما امروز میبینیم!
نام برند تلگرام همین پیامرسان جنجالی نیز یک استعاره است. اولین پیامرسان الکترونیک جهان تلگراف بود و صاحب روستبار تلگرام نیز از همین اسم استعاره گرفته.
به نمونههایی از نامهای قدرتمند برند ایرانی که با کلید استعاره انتخاب شدهاند توجه کنید:
- قالی سلیمان استعارهای از داستان سلیمان و قالیچهاش؛
- برند چوپان استعاره از شخصی که ارتباط مستقیمیبا دام و لبنیات دارد و انتخابی هوشمندانه برای یک برند محصولات لبنی؛
- نام برند آژانس مسافرتی مارکوپولو استعارهای قدرتمند از شخصی است که بسیار مسافرت میرود؛
- موسسه زبانهای خارجی سفیر استعارهای از کسی که به زبان خارجی مسلط است؛
- کلینیک درمان نازایی حضرت مریم، استعاره از بارداری به صورتی معجزهآسا؛
- آپارات نام برترین برند پخش ویدیو در ایران و یکی از سایتهای ثروتمند و گردنکلفت ایرانی، استعاره از دستگاههای پخش قدیمی آپارات؛
کلید دوم: از معجزه اسمهای تصویری غافل نشوید
تصاویر در ذهن ما به ترجمه نیازی ندارند.
مثلا زمانی که هنگام رانندگی با چراغ قرمز مواجه میشویم مغز بدون نیاز به ترجمه فرمان ترمز میدهد.
چهبسا اگر که قرار بود ما برای این موضوع فکر کنیم یا نوشتهای را بخوانیم کار از کار گذشته بود.
این موضوع هر چه بیشتر به ما نشان میدهد باید تا جایی که میتوانیم از نامهایی با قابلیت تصویری استفاده کنیم تا نیاز به ترجمه برای مشتریانمان هرچه کمتر شود.
نامهای برندی که در ذهن مخاطب یک تصویر ایجاد میکنند، از قدرتمندترین نامهای تجاری هستند.
بعلاوه با انتخاب اسم برند تصویری کار انتخاب لوگو و نماد برند برایتان بسیار آسان میشود. بسیاری از مشهورترین برندهای جهان و ایران نامهای تصویری دارند مانند:
- اپل به معنی سیب
- آمازون، رود بزرگ دنیا
- استارباکس نامی از رمان موبیدیک با تصویر پری دریایی
- جان دیر، که دیر به معنی گوزن است
- کاترپیلار به معنی کرم ابریشم
- شِل به معنی صدف
- سمند به معنی اسب
- چای دوغزال
- سنجابک
- جگوار
- پوما
- پنگوئن
میبینید که برخی از این نامهای دارای شخصیت حیوانی یا افسانهای هستند که علاوه بر قابلیت تصویری بودن قدرت بیشتری به آنها میدهد.
زیرا استفاده از شخصیت حیوانی یا انسانی خود یکی از کلیدهای ساختن نام برند قدرتمند است.
کلید سوم: از اسمهای حاوی شخصیت حیوانی یا انسانی استفاده کنید
بهطور کلی نامهای دارای شخصیتها، که میتواند شخصیت حیوانی و یا شخصیت انسانی و تاریخی و افسانهای باشد، معمولا گزینههای زرنگی برای انتخاب اسم برندهای تجاری هستند.
اسمهای تجاری ایرانی و بینالمللی فراوانی را از این دست که برندهای معروفی از آنها استفاده کردهاند، میتوانم برایتان بربشماریم:
- سس خرسی مهرام
- پلاستیک فریزر پنگوئن
- نایکی نام یک الهه باستانی
- اوراکل نام یک خدای باستانی
- گرین جاینت یا غول سبز علامت تجاری معروف یک شرکت مواد غذایی سبزیجات
- پوما نام تجاری قدرتمند محصولات ورزشی و نام شیر کوهی آمریکای جنوبی
- بوف، برند زنجیرهای رستوران ایرانی
- ردبول، به معنای گاو خشمگین
- ریباک، به معنای عزال تیزپا
- زبرا تکنولوژی، شرکتی که بارکد میسازد برگرفته از گورخر شبیه به بارکد
- هرمس، برند پوشاک برگرفته از خدای یونانی
اگر برای برندتان شخصیتی براساس کهنالگوها ساخته باشید، به راحتی میتوانید نامی حیوانی و یا تاریخی و اسطورهای متناسب با آن برای برندتان پیدا کنید.
برای مثال شاهین و عقاب شخصیتهای حیوانی مناسبی برای برندهایی با کهنالگوی جنگجو هستند.
چه در اساطیر یونایی، رومی، مصری و همین طور اساطیر ایرانی هنوز فرصتهای بینظیری وجود دارد که برای برندسازی نادیده گرفته شده است.
در بسیاری موارد میتوانیم خیلی هوشمندانه همزمان از کلید شخصیت حیوانی یا اسطورهای و کلیدهای استعاره و تصویرسازی بهره بگیریم.
مثلا پوما به عنوان یک شیر کوهی تیزپا نام استعارهای هم هست و نشان از قدرت و ورزش دارد.
همچنین تصویری ساده اما قدرتمند هم برای لوگوی برند دارد. اگر بتوانیم نام تجاری چنین قدرتمندی برای کسب و کارمان پیدا کنیم میتوانیم امیدوار باشیم که برند تجاریمان در زمانی کوتاه موفق شود!
کلید چهارم: از اسم کالا یا خدماتتان ایده بگیرید
بهرهگرفتن از نام زیبا و خوشآوایی که مرتبط با کالا یا خدمات عرضه شده باشد، ترفند پرطرفدار دیگری برای انتخاب نام برند است.
نام برند کرایولا از محصول اصلیاش یعنی کرایون (مدادشمعی) برداشت شده است و جالبتر اینکه بین اسم برند و کهنالگوی اصلی آن یعنی خالق (Creator) نیز تجانس آوایی وجود دارد.
نام تجاری شامپوی معروف هِد اند شولدرز به معنی سر و شانهها بر اساس ارتباط با محصول انتخاب شده و برای دو دهه لقب پرفروشترین شامپو در دنیا را تصاحب کرده بود.
یا نام تجاری لندکروزر به معنی سرزمیننورد هم کاملا مرتبط با محصول برای برند خودرو انتخاب شده است.
شرکت مینو هم برند پفک نمکی را با ساختن واژهای فارسی برای توصیف کالایی ساخت که به انگلیسی با نام چیزدودلز شناخته میشد: پفک نمکی= پف کرده + کوچک+ نمکی.
کلید پنجم: اسمهای ترکیبی بسازید
استفاده از نامهای ترکیبی که معمولا از ترکیب دو واژه کامل یا دو نیمواژه تشکیل شدهاند کلید طلایی دیگری است که امروزه برای انتخاب نام برند بسیار پرطرفدار است.
نام برند کوکاکولا که ترکیب کوکا برگفته از برگ گیاه کوکا و کولا که همان دانه کولا است شاید معروفترین این دسته باشد.
برندهای بینالمللی و ایرانی فراوانی نامهای ترکیبی برگزیدهاند، مثل:
- امریکن اکسپرس
- نسکافه
- آدیداس(آدولف داسلر)
- هیولت پکارد
- نت فلیکس (فلکسیبل نتورک)
- فدکس (فدرال اکسپرس)
- پیپل برند اول پرداخت الکترونیک
- لندرور
- ایرانسل
- پاکسان
- تک ماکارون
- سپهرالکتریک
- کاچیران
- خانه و کاشانه
- شارژمان
کلید ششم: سراغ اسمهای جغرافیایی بروید
اسمهای مناطق جغرافیایی هم از مواردی هستند که در انتخاب اسمهای تجاری و نام برند پرطرفدارند.
مثالی جالب از برندهای جغرافیایی، بسیار قدرتمندآمازون است.
آمازون در حالی که نامی جغرافیایی است، همزمان یک نام استعارهای از بزرگی و فراگیری و همچنین نامی تصویری است که رود بزرگ آمازون را به خاطر میآورد.
دارا بودن همزمان این سه ویژگی این نام را به یکی از قدرتمندترین نام برند های جهان تبدیل کرده است.
مثالهای دیگر، برندهایی با نامهای جغرافیایی بیشمارند.
دماوند، کوهی که چشمههای آب معدنی فراوان دارد و نام تجاری قدرتمندی برای تولیدات آب آشامیدنی شده است.
آبعلی که با دوغهای معروفش از نامی جغرافیایی بهره برده است.
هراز، داماش، بینالود، گدوک و محصولات آشوراده نیز همین گونهاند. برند مارلبورو نام خود را از خیابان معروفی در لندن برداشته و برند لباس بارانی لندن فاگ یا مه لندن از جغرافیای لندن استفاده کرده است.
کلید هفتم: از اعداد هوشمندانه کمک بگیرید
برای ساخت برخی نامهای برند معروف جهان از ترکیب حرف و عدد استفاده شده است که به نامهای آلفانامریک شناخته میشوند.
شاید معروفترین نمونه نوشیدنی معروف سون آپ 7up باشد. نام برند بسیار معروفی که به رقابت با کوکاکولا و پپسی کولا پرداخت و به شدت موفق بود.
برند V8 یا 99design نمونههای دیگر این نامهای برند هستند. همینطور من در نامهای هزارمدیر و سیحامی نیز از همین کلید بهره بردهام.
باید توجه کنید که اگر قرار است عددی در نام برندتان بیاید باید فلسفه و مفهوم قدرتمندی پشت آن وجود داشته باشد.
مثلا برند وی8 که در ابتدا از هشت میوه و سبزی برای ساخت آبمیوههایش استفاده میکرد و این نام را برگزید که در آن حرف وی مخفف سبزیجات است: Vegtable8.
ما در نامگذاری هزارمدیر هم به این دلیل از عدد هزار استفاده کردیم که در پشت این عدد فلسفه قدرت و فراوانی نهفته است.
همینطور در پروژه مدرسه کسب وکار سیحامی، عدد سی برگرفته از کلمه سیمرغ اسطورهای است و این عدد از ناکجاآباد سر بر نیاورده.
مثال دیگر یک شرکت ساخت لوگو در ایران است با نام بعد چهارم که به خوبی از عدد در نامشان بهره گرفتهاند.
کلید هشتم: سراغ تاریخ بروید
با استفاده از پتانسیل نهفته در تاریخ مرز و بوم ایرانزمین ناگهان به گنجی برای انتخاب اسم برند دست مییابید.
بانکهای پاسارگاد و پارسیان با استفاده از همین ترفند توانستند به سرعت خود را در بین مردم جا بیندازند!
در حالیکه رقبایی در این بخش فعالیت میکنند که حدود یک قرن سابقه دارند، اما بعید میدانیم زیاد به این بانکها گفته شود که کمتجربه هستند.
وقتی شما یک نام تاریخی مثل پاسارگاد یا پارسیان برای برندتان برمیگزینید، خود را به تاریخ ایرانزمین متصل میکنید.
در میان برندهای جهانی نیز اسامی با کلیدهای تاریخی بسیار است.
کلید نهم: خودتان نام ساختگی خوشآوا بیافرینید
مالکان برخی برندهای مشهور جهان خودشان با تغییر برخی واژههای مرتبط با برندشان نامهای برند زیبا و خاص خلق کردهاند.
مثلا سس دلوِسه نامش را از واژه دلیشِز به معنی خوشمزه اقتباس کرده است.
زیراکس برند اول دستگاههای فتوکپی در جهان نامش را با اقتباس از زیروگرافی خلق کرد.
یکی از معروفترین برندهای امروز جهان یعنی لکسوس هم نامی ساختگی دارد و نامش را از واژه لاکسریس آفریده است.
شما هم میتوانید با همین شیوه نامهایی خوشآوا برای خودتان بسازید.
البته برخی برندها مثل کُداک هم وجود دارند که نامشان کاملا ساختگی است و معنی خاصی ندارد. این برندها فقط روی خوش آوایی نام برند و خاص بودن آن کار کردهاند.
—***—
حالا که با کلیدهای طلایی انتخاب نام برند آشنا شدید میتوانید برای برند خودتان دست به کار شوید.
همین حالا قلم و کاغذ را آماده کنید و هرآنچه در مورد برندتان میدانید روی کاغذ بنویسد.
نوشتن اطلاعاتی مثل داستان و ویژگیهای برندتان، اهداف برندتان، تفاوت برندتان با رقبا، سبک و جنسیت و سن و درآمد و تحصیلات و ویژگیهای مشتریهایتان، پیشنهاد منحصر به فرد برندتان که باعث میشود مشتریها سراغ شما بیایند.
مواردی ازین دست را با دقت روی کاغذ بیاورید.
سپس بر اساس این اطلاعات، شخصیتی برای برندتان بسازید و سعی کنید با هر کدام از کلیدهای طراحی انتخاب نام برند که در این مقاله برایتان برشمردم حداقل ده گزینه اسم برای برندتان برگزینید.
پیشنهاد میکنیم با عضویت پولی از سایت واژهیاب فارسی برای جستوجوی واژهها استفاده کنید چرا که این سایت گنجی از واژههای مشابه و همقافیه در اختیارتان میگذارد.
بعد این که هرچه توانستید جستوجو کردید و به حداقل صد گزینه اسم برای برندتان رسیدید شروع به پالایش و حذف گزینههای ضعیف کنید.
شاید لازم باشید این مقاله را چند بار دیگر با دقت بخوانید.
در انتها باید به چیزی حدود ۲۰ نام با پتانسیل بالا برسید.
در این مرحله درباره این ۲۰ نام نهایی باید تحقیقات برای امکان ثبت قانونی و امکان ثبت دامین برای سایت را بررسی کنید.
امیدواریم با بهکارگیری این اصول بتوانید نامی قدرتمند برای برندتان برگزینید.
ضمنا یک ویدیوی رایگان تکمیلی مربوط به دوره جامع برندسازی شخصی را ملاحظه نمایید
احسان مهدینژاد نویسنده و مدرس حوزه برند و تیم هزارمدیر
اطلاعات بیشتر درباره مجموعه هزارمدیر و احسان مهدینژاد
سلام ممنون بسیار عالی بود
واسه گالری پرده چه اسمی پیشنهاد میدین
درود به شما دوست عزیز.
بهترین پیشنهاد اینه که شما خودتون چندتا دیگه از مقالههای وبسایت رو بخونین و طبق دستور العمل قدم به قدم پیش برید.
چون واقعا کسی که بخواد بدون اطلاع از ویژگیهای کسب وکار شما، این که پرده گرون میفروشید، ارزون میفروشید، مشتریان کیا هستند؟ ویژگیهای خودتون چیه و …. نظر بده کار اشتباهی کرده.
در نهایت ما یک محصول تخصصی انتخاب اسم هم داریم که میتونین اون رو تهیه کنین:
https://1000modir.com/shop/packages/bn/
سلام هیچ وقت فکر نمیکردم انتخاب اسم اینقدرجالب وقابل تأمل باشه،خیلی لذت بخش بود،من میخوام بادست خالی یع خانم خونه دارکارخونگی راه بندازم و محصولاتی مثل سبزی،ادویه،ترشی،و…رودرست کنم بفروشم به امیدروزی که موفق بشم لطفاً برای انتخاب اسم منو هم راهنمایی کنید
تبریک میگم بهتون انشالله بتونین هم شغلتون رو راهاندازی کنید و هم اسم خوبی پیدا کنین.
من یک مقاله خیلی کاربردی دیگه هم براتون ارسال میکنم که حتما مطالعه کنید و مهمتر از اون اینه که تمارین رو انجام بدید.
https://1000modir.com/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d9%82%d8%af%d9%85-%d8%a8%d9%87-%d9%82%d8%af%d9%85-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d8%ae%d8%a7%d8%a8-%d8%a7%d8%b3%d9%85-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%af/
ضمنا اگه دوست داشتید که خیلی حرفهای تر جلو برید پیشنهاد میکنم محصول انتخاب اسم برند رو تهیه کنید. اگر محصول رو تهیه کردید کامل دیدید و تمارین رو انجام دادید میتونین نامهای انتخابی خودتون رو برای ما ارسال کنید بعش ما به صورت رایگان نظر خودمون رو به شما اعلام میکنیم.
لینک محصول تخصصی انتخاب اسم برند:
https://1000modir.com/shop/packages/bn/
ضمنا ایمیل ما هم برای ارسال نظرات شخصی:
hezarmodir@gmail.com
از مطالب عالی شما سپاسگزارم 🙏ایران زمین به وجود افرادی مثل شما واقعا نیازمند است
سلام وقت بخیر
اگر امکانش هست در مورد نام مزون عروس راهنمایی کنید .
سلام دوست خوبم
پیشنهاد؛👇👇
احسان مهدینژاد نویسنده اولین کتاب انتخاب اسم برند ایرانی ( نامهای تجاری تنبل زرنگ خنثی) 📝است و در منابع زیر که برای شما لینکهای دسترسی را یک به یک قرار میدهیم، قدم به قدم روشهای انتخاب و یا ساخت یک اسم برند متناسب با کسب وکار شما را آموزش داده؛
شما فقط کافیست با توجه به میزان اهمیت، بودجه و زمانی که دارید یکی یا چندتا از گزینههای زیر را برای انتخاب اسم برند خود به کار ببندید.(اگر برخی لینکها کار نکردند از فیلترشکن استفاده نمایید)
1. خواندن کامل مقالات رایگان سایت هزارمدیر که حدود 100 عدد مقاله تخصصی انتخاب اسم برند هستند. در لینک زیر
https://bit.ly/maghalate1000modir
2. ثبت نام در دوره صوتی فعلا رایگان انتخاب اسم برند در لینک زیر
https://1000modir.com/free-course/
3. تهیه کتاب نامهای تجاری تنبل زرنگ خنثی که اکنون به سه فرمت قابل دسترسی است، چاپی، الکترونیکی و صوتی در لینک زیر
https://bit.ly/pdfnamingbook
4. تهیه کاملترین و جامعترین محصول فعلی انتخاب اسم برند (کارگاه پیشرفته انتخاب اسم برند ضدگلوله) که در این کارگاه ضبطشده سه ساعته، احسان مهدینژاد هر آنچه باید درباره انتخاب اسم برند بدانید را به شما آموخته است و کافیست که شما و افراد دخیل در پروژه نامگذاری برندتان این فیلم را کامل دیده📲🖥 و طبق دستورالعملهای آن عمل کنید. مطمئن باشید حتما به اسم برند مناسب خواهید رسید آنهم با پرداخت هزینههای معادل چند پیتزا!!🍕🍕
این محصول را در نیز در لینک زیر ملاحظه نمایید
https://1000modir.com/shop/downloadable-products/advancedbrandnameworkshop/
♦️نکته نهایی:♦️
تمامی محصولات سایت هزارمدیر دارای گارانتی 100درصد میباشند و معیار تشخیص فقط و فقط بر عهده خود شخص مشتری است.
و کلام آخر
پیشنهاد ما این است که اگر کسب وکاری جدی دارید و واقعا قصد دارید که یک نام حرفهای برای برند، سایت، فروشگاه و یا…… خود انتخاب کنید محصول پیشرفته انتخاب اسم برند را به صورت فیزیکی یا دانلودی تهیه نموده، فیلم را حداقل 2 بار کامل دیده و تمرینات آن را انجام دهید. سپس بین 2تا 3 هفته بعد از آن تقاضای یک جلسه مشاوره تلفنی اختصاصی نیمساعته☎️ با جناب مهدینژاد🤓 داشته باشید و روی مشخص کردن نامهای نهایی از بین انتخابها با ایشان مشورت نمایید.
موفق و نامدار باشید
وحید میرحسینی هزارمدیر
سلام ممنون عالی بود نظرتون راجع به اسم پیج اینستایی چیپس میوه و سبزی خشک چیه ؟
ممنون از سوال شما
1. به نظرم کمی روی اصلیترین نکات کسب وکارتان تمرکز کنید و سعی کنید سه تا پنج خط در این باره مطلب بنویسید
2. سپس این پنج خط را به یک خط خلاصه کنید
3. از دل این یک خط دو تا سه کلمه اصلی یا کلیدواژه پیدا کنید که تا حد امکان جوهره برند شما باشند. به طور مثال برای کسب کار شما، لذت، سلامت، چشیدن، سریع و…..
4. سپس این کلیدواژهها را به صورت انگلیسی در موتور نامسازی هزارمدیر وارد نمایید شاید بتوانید به چند نام برسید که شبیه یک نام برای پیج شما باشند
1000modir.com/namemotor
دیگه فشردهتر از این نمیشد راهنماییتون کرد
سلام و ممنون از مطالب مفید شما . پیشنهاد شما برای برند کافی میکس ساشه مدادی چه نامی هست با قدرت پتانسیل برند شدن؟
دوست عزیز ممنون از پیام شما
ببینید انتخاب نام یک پروسه زمانبر و طولانی است و معمولا اگر قرار است نامی انتخاب کنید که تا سالها با شما میماند حتما لازم است که اصولی را برای این کار مد نظر خود قرار دهید.
ما هم اگر بخواهیم به صورت لحظهای به شما نامی معرفی کنیم این غیرحرفهای ترین کار ممکن خواهد بود.
پس پیشنهاد میکنیم مسیر زیر را برای رسیدن به یک نام قدرتمند و موفق طی کنید.
مجموعه ما اکنون در ششمین سال فعالیت خود در حوزه برندینگ علیالخصوص نامگذارى برند به سر میبرد.
تجربه حضور در دهها پروژه برندینگ ما را به این نتیجه رسانیده است که بالاترین پتانسیل برای انتخاب یک اسم برند قدرتمند فقط و فقط در بین پرسنل کنونی کسب وکارها وجود دارد و هر مجری بیرونی از جمله ما تا بیاییم و به کسب وکار و ریزهکاریهای بیزنس شما مسلط شویم کلی وقت را از دست دادهایم.⏰
ضمن این که شما در حداقل پروژههای اختصاصی مجموعه ما یا حتی همکاران دیگر ما باید چندین میلیون تومان 💰هزینه کنید و سرآخر هم مشخص نیست که بتوانید نام برند دلخواه خود را یافته و مهمتر از آن ثبت کنید!
پیشنهاد؛👇👇
احسان مهدینژاد نویسنده اولین کتاب انتخاب اسم برند ایرانی ( نامهای تجاری تنبل زرنگ خنثی) 📝است و در منابع زیر که برای شما لینکهای دسترسی را یک به یک قرار میدهیم، قدم به قدم روشهای انتخاب و یا ساخت یک اسم برند متناسب با کسب وکار شما را آموزش داده؛
شما فقط کافیست با توجه به میزان اهمیت، بودجه و زمانی که دارید یکی یا چندتا از گزینههای زیر را برای انتخاب اسم برند خود به کار ببندید.(اگر برخی لینکها کار نکردند از فیلترشکن استفاده نمایید)
1. خواندن کامل مقالات رایگان سایت هزارمدیر که حدود 100 عدد مقاله تخصصی انتخاب اسم برند هستند. در لینک زیر
https://bit.ly/maghalate1000modir
2. ثبت نام در دوره صوتی فعلا رایگان انتخاب اسم برند در لینک زیر
https://1000modir.com/free-course/
3. تهیه کتاب نامهای تجاری تنبل زرنگ خنثی که اکنون به سه فرمت قابل دسترسی است، چاپی، الکترونیکی و صوتی در لینک زیر
https://bit.ly/pdfnamingbook
4. تهیه کاملترین و جامعترین محصول فعلی انتخاب اسم برند (کارگاه پیشرفته انتخاب اسم برند ضدگلوله) که در این کارگاه ضبطشده سه ساعته، احسان مهدینژاد هر آنچه باید درباره انتخاب اسم برند بدانید را به شما آموخته است و کافیست که شما و افراد دخیل در پروژه نامگذاری برندتان این فیلم را کامل دیده📲🖥 و طبق دستورالعملهای آن عمل کنید. مطمئن باشید حتما به اسم برند مناسب خواهید رسید آنهم با پرداخت هزینههای معادل چند پیتزا!!🍕🍕
این محصول را در نیز در لینک زیر ملاحظه نمایید
https://1000modir.com/shop/downloadable-products/advancedbrandnameworkshop/
♦️نکته نهایی:♦️
تمامی محصولات سایت هزارمدیر دارای گارانتی 100درصد میباشند و معیار تشخیص فقط و فقط بر عهده خود شخص مشتری است.
و کلام آخر
پیشنهاد ما این است که اگر کسب وکاری جدی دارید و واقعا قصد دارید که یک نام حرفهای برای برند، سایت، فروشگاه و یا…… خود انتخاب کنید محصول پیشرفته انتخاب اسم برند را به صورت فیزیکی یا دانلودی تهیه نموده، فیلم را حداقل 2 بار کامل دیده و تمرینات آن را انجام دهید. سپس بین 2تا 3 هفته بعد از آن تقاضای یک جلسه مشاوره تلفنی اختصاصی نیمساعته☎️ با جناب مهدینژاد🤓 داشته باشید و روی مشخص کردن نامهای نهایی از بین انتخابها با ایشان مشورت نمایید.
موفق و نامدار باشید
وحید میرحسینی هزارمدیر
از خواندن مطلبی چنین، با دسته بندی کامل و مثال های مناسب بسیار لذت بردم،
منتها به نظر بنده کلمه «دلوسه» کلمه ای مازندرانی به معنی دلخواه و آنچه دلت میخواهد است.
با تشکر
ممنون از نظر شما دوست عزیز
سلام
یک شرکت نرم افزاری ، حوزه کاری وسیعی میتونه داشته باشه ، از خدمات طراحی سایت و برنامه نویسی تا نمایندگی محصولات نرم افزاری و محصولات زیادی هم میتونه داشته باشه مثلا فروشگاه ساز، سیستم اتوماسیون، نرم افزار حسابداری و …
کلید چهارم: از اسم کالا یا خدماتتان ایده بگیرید
حال به نظر شما اسم کالا یا خدمات ما چی میشه؟
سلام دوست عزیز ممنون از نظر شما
همانطور که خودتون اشاره کردید این تنها یکی از کلیدهای اسم برند است و اصراری نیست که شما حتما از کلید چهارم استفاده نمایید و میتوانیم از سایر روشها بهره ببرید
سلام بسیار عالی و کاربردی بود.ممنو
خواهش میکنیم
سلام
ممنون بسیار مفید بود.
بسیار از این موضوع خوشحالیم
از شما ممنونم که با آموزشهای کاربردیتون به دیگران کمک می کنید
نظر لطف شماست دوست عزیز بسیار هم عالی