پیشنهاد نام کتاب برای نویسندگان

انتخاب نام کتاب
1,262 بازدید

پیشنهاد نام کتاب برای نویسندگان

انتخاب یا پیشنهاد نام برای کتاب کار سختی است. یک نام خوب برای کتاب باید هم بتواند پیام کتاب را به‌خوبی به مخاطبان منتقل کند، و هم آن‌ها را برای خرید کتاب ترغیب کند و بر فروش آن بیفزاید.

به همین دلیل بیش‌تر نویسند‌ه‌ها هنگام انتخاب نام کتاب دچار چالش سختی می‌شوند.

سال‌ها فعالیتی که در حوزه برندسازی داشتیم و پروژه‌های تجاری مختلفی که انجام داده‌ایم مارا به این عقیده رسانده که کتاب هم یک محصول است.

مثل بقیه محصولات، برای رونق فروش کتاب هم برنامه برندینگ روشن را باید در پیش گرفت.

حتما انتخاب نام کتاب یکی از پایه‌های این برندسازی است. در ادامه می‌خواهیم برخی اصولی که از دانش برندسازی‌ برای پیشنهاد نام کتاب به کارتان می‌آیند را به شما معرفی کنیم.

—***—

راستش را بخواهید ما هم وقتی اولین کتابمان را نوشتیم برای انتخاب اسم آن به چالش‌ خوردیم و بین دو عنوان دچار تردید شدیم.

اتفاقا موضوع کتابمان هم دقیقا درباره چگونگی برگزیدن نام‌های تجاری بود. قبلا کتابی با این موضوع در ایران نوشته نشده بود و ما اولین‌  بودیم که چنین کتابی به زبان فارسی تالیف می‌کردیم.

یک قانون برای انتخاب نام کتاب می‌گوید که بهتر است نامی که انتخاب می‌کنید هم توجه‌ها را برانگیخته کند و هم کمی خاص باشد.

ما ابتدا با به کار بستن این قاعده به نام «درواژه» برای کتابمان رسیدیم که آن را با ترکیب کلمات دروازه + واژه ساخته بودیم.

اما در کنار قانون قبلی قاعده دیگری هم برای انتخاب نام کتاب هست که می‌گوید: اگر شما نخستین کتاب را در یک زمینه‌ تالیف کرده‌اید، خیلی سرراست اسم اصلی همان موضوعی که کتاب درباره آن است را برای نامش استفاده کنید.

ما عاقبت به قاعده دوم عمل کردیم و همان موضوع اصلی کتابمان را برای نامش انتخاب کردیم یعنی «نام‌های تجاری؛ تنبل، زرنگ، خنثی».

 

قانون اولی که برای انتخاب نام کتاب گفته می‌شود ممکن است خیلی کلی به نظر برسد و حتما می‌پرسید باید چه ترفندهایی را به کار گیرید که نام کتابتان هم خاص باشد و هم جلب توجه کند؟

تصمیم داریم پنج ترفند طلایی برای نامگذاری کتاب را با شما درمیان بگذاریم که حتما کمکتان می‌کند.

پیشنهادی برای انتخاب نام کتاب
روش انتخاب نام کتاب

ترفند اول: خواننده را شگفت‌زده کنید!

اگر کتابتان در زمینه‌ای نوشته شده که قبلا تعداد فراوانی کتاب در آن موضوع وجود دارد، برای موفق شدن در انتخاب نام کتاب باید از ترفند شگفت‌زدگی مخاطب استفاده کنید.

برای مثال چون صدها کتاب در مورد مدیریت زمان نوشته شده بود، برایان تریسی با انتخاب نام «قورباغه‌ات را قورت بده» باعث شگفتی و کنجکاوی مخاطبانش شده است.

حوزه بازاریابی و برندسازی هم از زمینه‌هایی است که کتاب‌های فراوانی درباره آن تالیف شده است.

اما کتاب «زاگ»، اثر مارتی نیومایر با استفاده هوشمندانه از همین ترفند جلب توجه زیادی را جلب کرد. نیومایر نام کتابش را خلاقانه از واژه معروف زیگ زاگ گرفته است.

البته همان‌طور که در ابتدای مقاله گفتیم اگر در زمینه خودتان نخستین هستید، بدون این ترفند هم می‌توانید مشهور و پرفروش شوید. نمونه‌اش کتاب‌هایی فراوانی با اسم‌های عادی هستند که بیش از ۳۰ میلیون نسخه در دنیا داریم فروخته‌اند.

دلیلش فقط آن بوده که تقریبا نخستین تالیفی بودند که در زمینه‌های خودشان چاپ شدند.

کتاب «بیندیشید و ثروتمند شوید» از ناپلئون هیل مثال خیلی خوبی است. برای حدود ۸۰ سال است که نام این کتاب در فهرست کتاب‌های پرفروش کسب‌وکار دیده می‌شود.

وقتی در زمینه‌ای تالیف‌های قبلی وجود ندارد، اتفاقا اسم واضح و روشن باعث فروش بیشتر می‌شود.

البته اگر بخواهیم دقیق‌تر نگاه کنیم همین اسم در زمان خودش تعجب خوانندگان را برمی‌انگیخت. این واقعیت که می‌شود با فقط اندیشیدن ثروتمند شد، خلاف باور عموم مردم بود.

 

انتخاب نام برای کتاب
پیشنهاد نام برای کتاب

ترفند دوم: مخاطبتان را در نام کتاب بیاورید

مخاطب برخی کتاب‌ها گروهی مشخص است. مثلا برای یک سن مشخص، یا قشر اجتماعی خاص تالیف می‌شوند.

اگر کتابتان این‌طور است می‌توانید از نام همان گروه مخاطب در انتخاب نام کتاب استفاده کنید.

این‌طور دارید به طور مشخص خودتان را به مخاطب خاصتان معرفی و عرضه می‌کنید و با این ترفند طبیعتا می‌شود انتظار داشت که فروشتان هم بالاتر برود. مثلا این کتاب‌ها از همین ترفند استفاده کرده‌اند:

  • ۷ اشتباه مهلک یک کارگزار بیمه

  • راز موفقیت یک بانکدار

  • معمای ثروت یک معلم ساده

  • پدر پولدار پدر بی‌پول

روشهای انتخاب نام کتاب برای نویسندگان
پیشنهاد نام کتاب

ترفند سوم: از جادوی اعداد غافل نشوید

اعداد از مواردی هستند که وجودشان در نام کتاب باعث جلب توجه می‌شوند. بعلاوه با بهره‌گیری از عددها در عنوان کتابتان می‌توانید تا حدودی به خواننده بگویید که در کتاب قرار است با چه روبرو شود.

پس اگر می‌توانید حتما از جادوی اعداد در انتخاب نام کتاب بهره بگیرید. مثلا این‌ها نمونه‌هایی هستند که نویسندگان مشهوری برای انتخاب نام کتاب استفاده کرده‌اند:

  • ۷ عادت مردمان موثر

  • ۱۲ ستون موفقیت

  • مذاکره در یک هفته

  • ۱۰ قانون موفقیت

  • ۱۰۱ راه برای موفقیت در تجارت

ترفند چهارم: روش و ایده‌تان را معرفی کنید

این ترفند موقعی در پیشنهاد نام کتاب به کارتان می‌آید که خودتان روش و یا ایده خاص و جدیدی را ارائه کردید و آن را در کتابتان معرفی کرده‌اید.

اگر اینطور است می‌توانید آن روش یا ایده را به نوعی در عنوان کتاب و یا در زیرعنوان آن بیاورید.

همانطور که قبلا گفتیم ما برای اولین کتابمان زیرعنوان «تنبل، زرنگ، خنثی» را به کار بردیم چون ایده این که اسامی تجاری به این سه دسته تقسیم می‌شوند را خودمان برای نخستین‌بار در این کتاب مطرح کرده‌ایم.

سِت گادین نام عجیب «گاو بنفش» را با همین ترفند برای کتابش برگزیده است. موضوع این کتابِ بسیار پرفروش درباره ایجاد مزیت رقابتی است.

گاو بنفش اصطلاحی مخصوص خود نویسنده است که برای بیان و توضیح موضوع مورد بحثش از اول تا آخر کتاب به کار می‌رود. البته نام این کتاب علاوه بر معرفی ایده نویسنده ویژگی‌ ایجاد شگفتی در مخاطب دارد.

مطمئن هستیم با شنیدن نام ساختارشکن این کتاب کنجکاو شدید که آن را بخوانید و ببینید این گاو بنفش چطور موجودی است. پس شما هم از همین مثال الگو بگیرید و سعی کنید نام کتابتان کنجکاوی مخاطب را درگیر کند.

انتخاب نام کتاب
پییشنهاد برای انتخاب نام کتاب خلاقانه

همین نویسنده کتاب دیگری دارد با نام «شیب». در آن کتاب سِت گادین مسیری را که برای رسیدن به موفقیت باید پشت سر گذاشت به یک شیب تند تشبیه کرده است.

مثال دیگر استفاده از ایده مولف در نام کتاب را می‌توان در کتاب «شش کلاه تفکر» نوشته دکتر ادوارد دوبونو دید. این نویسنده معتقد است ما انسان‌ها شش نوع تفکر مختلف در مغزمان داریم.

در نام کتاب ترکیب شش کلاه تفکر برای بیان این ایده نویسنده و همچنین با بهره‌گیری از ترفند سوم یعنی استفاده از اعداد در نام کتاب انتخاب شده است.

می‌بینید که می‌شود از چند ترفند به طور همزمان استفاده کرد. اگر این کار را هوشمندانه انجام دهید قدرت و تاثیرگذاری نام انتخابی برای کتابتان بیش‌تر می‌شود.

ما  همین ترفند چهارم را برای انتخاب نام کتاب دیگرمان به کار بردیم. در این کتاب که نامش را « برند ضدگلوله» گذاشتیم، به خواننده آموزش داده‌ایم که چطور می‌تواند گام به گام برندی قدرتمند و شکست‌ناپذیر بیافریند.

ما برندی را که براساس اصول توضیح داده شده در کتاب ایجاد شود برند ضدگلوله نامیده‌ایم. پس این نام علاوه بر ایجاد شگفتی در مخاطب ایده ما را هم برای چگونگی ساخت برند موفق معرفی می‌کند.

دوباره ما در کتاب برندباز نیز از همین روش بهره گرفتیم! برندباز اصطلاحی ساخته و پرداخته کاملا شخصی خودمان است و منظور کسی است که به قوانین بازی برند و کسب وکار مسلط است و در آن مهارت دارد.

این اصطلاح خاص کمک شایانی به هر چه بیشتر دیده‌شده کتاب دارد؛ خصوصا این‌که یک نام ترکیبی از موضوع اصلی کتاب یعنی برندسازی است همراه ترکیب با کلمه باز که این واژ‌گان ذهن مخاطب را قلقلک می‌دهد.

پیشنهاد نام کتاب برای نویسندگان
روشهای انتخاب نام برای کتاب

ترفند پنجم: با نام کتابتان تصویرسازی کنید

برخی واژه‌ها یا ترکیب واژه‌ها خاصیت تصویری دارند؛ یعنی بلافاصله با شنیدن آن‌ها تصویری در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد. نام‌های کتابی که بتوانند در ذهن مخاطب تصویرسازی کنند از قدرتمندترین نام‌های کتاب هستند.

مثلا نام کتاب «شنا با کوسه‌ها» که هاروی مک‌کی آن را نوشته یک نام تصویری است.

مطمئنیم با شنیدن این نام تصویری از دریا و کوسه‌ها و شنا در کنار آن‌ها در ذهنتان ایجاد شده است. وجود مولفه‌های تصویری در عنوان کتاب‌تان نام آن را در خاطر خواننده و مخاطب ماندگار می‌کند.

پیشنهاد نام کتاب برای نویسندگان
انتخاب نام کتاب

معمولا نام‌های تصویری با استعاره‌ همراه هستند و این موضوع عنوان کتاب را جذاب‌تر می‌‌کند. جدای استفاده از تصویر به‌طور کلی «استعاره» خود به‌تنهایی می‌تواند ترفندی برای پیشنهاد نام کتاب باشد.

مثلا نام کتاب «چه کسی پنیر مرا جابجا کرد؟» نوشته دکتر اسپنسر جانسون یک نام استعاری است.

در این کتاب که به بیان چگونگی واکنش انسان‌ها در برابر تغییرات در زندگی پرداخته شده، جابجا شدن پنیر استعاره از  منابعی در دسترس است که با رخدادها و تغییراتی که در زندگی ما رخ می‌دهد آن را از دست می‌‌دهیم.

بنابراین در نام این کتاب هم تصویرسازی داریم، هم ترفند استعاره و هم ایجاد شگفتی در مخاطب.

—***—

امیدواریم با ترفندهایی که در این مقاله برایتان توضیح دادیم از سردرگمی برای انتخاب نام کتاب بیرون آمده باشید و همین‌طور در پیشنهاد نام کتاب به دیگران هم مهارت پیدا کرده باشید.

همانطور که در ابتدا گفتیم فروش کتاب مثل هر محصول دیگر نیازمند برنامه برندسازی است.

اگر علاقه‌مند به فراگیری انتخاب اسم برند برای سایر محصولات و خدمات هستید روی لینک زیر کلیک نمایید

مقاله کلیدهای طلایی انتخاب نام‌های برند

اگرچه انتخاب نام مناسب برای کتاب تاثیر بسزایی روی فروش آن دارد، ولی از تاثیر عوامل دیگری مانند موضوع کتاب، روایت آن، بازاریابی و فروش هدفمند و شهرت نویسنده نباید غافل شد.

درباره احسان مهدی‌نژاد و هزارمدیر بیشتر بدانیم

 

(Visited 37,948 times, 6 visits today)
اشتراک گذاری با دیگران :

38 نظر در “پیشنهاد نام کتاب برای نویسندگان

  1. H.par می گوید :

    منم یه کتاب رمان نوشتم و چاپ کردم ولی چون دانش آموز هستم به تعداد محدود چاپ شده و نمیدونم چجوری باید بدست افراد بیشتر برسونم نظرتون در این باره چیه ؟

    • احسان مهدی نژاد می گوید :

      درود دوست عزیز. ببینید وایرال شدن کتاب همیشه کار راحتی نیست. به صورت خلاصه مطلبی رو خدمت‌تون عرض می‌کنم. ما همیشه در برندینگ شخصی که معمولا نویسنده‌های کتابها هم شاید شامل همین دسته بشن میگیم که باید مثل یک هواپیما دوتا بال داشته باشید. بال اول تخصص یا محصول یا خدمت‌تون هست. یعنی مثلا موضوع کتاب شما، داستانش، محتواش یا کیفیتش در حد قابل قبولی خوب باشه. حالا تو بال دوم شما باید شبکه‌سازی کنید. یعنی بتونین آدم‌هایی رو پیدا کنین که این کتاب شما رو بخونن و بابتش کامنتهای مثبت بنویسن و شاید اونو برای بقیه ارسال کنن. به این صورت شاید بتونین بابت بیشتر دیده شدن کتابتون موفقیت‌هایی رو کسب کنین. اما در کل و بر اساس تجربه عرض می‌کنم که فروش کتاب یا پرفروش‌شدن کتاب در کل دنیا کار راحتی نیست و گاهی هم به شانس مربوط میشه. ولی شما از تلاشتون دست بر ندارید. سعی کنین. بخش‌هایی از کتاب رو در قالب ویدیوهای کوچک یا مینی پادکست ضبط کنین و در رسانه‌های مختلف پخش کنین. اینها به موفقیت کتاب می‌تونه کمک کنه.
      در اخر اگر به ساختن برند شخصی خودتون علاقه‌مند هستید به نظرم دوره جامع برندسازی شخصی ما رو تهیه کنین، شاید بتونین از این طریق و از همین سنین نوجوانی روی ساختن برند شخصیتون برنامه‌ریزی کنین.
      https://1000modir.com/shop/packages/personal-branding/

      • H.par می گوید :

        ممنون شاید یکی از دلایل بال دوم راجب من افراد کمی هستن که با من نسبت دارن یا دوست هستن.
        متشکرم

  2. میم ر لام می گوید :

    سلام راستش من تصمیم گرفتم خاطراتم رو حالت دلنوشته بنویسم و دوست دارم به صورت یک دفتر دست نویس درش بیارم قرار هم نیست جایی انتشار پیدا کنه اما دلم می خواد یک اسم براش انتخاب کنم یه اسمی که به یکی از ویژگی هام مربوط باشه مثلا یک نفر اسم کانال تلگرامش رو کذاشته بود «خزعبلات یک آبانی » منم یه چیزی تو این مایه ها می خوام یه اسمی که نشون بده فقط دارم احساساتم و خاطراتم رو بروز میدم مشخصاتم رو هم بخوام بگم دخترم و متولد ۴/۸/۸۷ بچه اولم و یک زندگی کاملا معمولی دارم از اخلاقیاتم هم بخوام بگم لجبازم ولی روابط اجتماعی خوبی دارم و بطور کلی آدم سرخوشی هستم اما معمولا قلمم غم انگیزه ممنون میشم راهنمایی کنین چون خیلی برام مهمه

  3. نازنین زینب جوادیان می گوید :

    سلام ببخشید
    ما برای مدرسه یک کتاب تو قالب ۱۵ صفحه نوشته ایم که ماجرای یک دختر روستایی رو تعریف میکنه
    حالا نمیدونیم اسمش رو چی بزاریم
    میشه راهنمایی کنید؟

    • احسان مهدی نژاد می گوید :

      درود اگر کتاب نام‌های تجاری تنبل زرنگ خنثی فایل الکترونیکی را دریافت کنید انجا یک فصل درباره اسم کتاب داریم. هرچند که بیشتر رویکردمان کتابهای تجاری هستند ولی گزینه‌های آموزشی حتما می‌تونه مفید باشه.
      https://1000modir.com/shop/book/naming/

  4. کسری می گوید :

    سلام من اشعال غزل نوشتم دلم میخواد مثل سعدی اسم کتابم یه کلمه باشه مثل گلستان

    من اسمشو چی بزارم

    ادبیات طلا خوبه؟

  5. امیر بهرامی می گوید :

    درود آقای مهدی نژاد
    از شما استاد ارجمند در انتخاب عنوان کتاب راهنمایی می خواستم عزیز
    من قصد دارم رساله دکتر خود را با عنوان” ارائه مدل فناوری بیمه”‌اینشورتک”‌برای استارت‌آپ‌های بیمه”، که فصل دوم رساله یا همان ادبیات نظری قرار هست تبدیل به کتاب شود ممنون میشم چند عنوان پیشنهادی محبت فرمایید.
    با تشکر از لطف جنابعالی

    • احسان مهدی نژاد می گوید :

      درود جناب دکتر دوست عزیز. به جز همین مقاله و چندمقاله دیگر اسم گذاری ما یک فصل کامل در کتاب نامهای تجاری تنبل زرنگ خنثی به آموزش اصول نامگذاری کتاب پرداخته‌ایم که شاید آن محصول بتواند بیشتر کمکتان کند.
      https://1000modir.com/shop/book/naming/

  6. شهرزاد می گوید :

    سلام من میخوام یه رمان بنویسم به اسم شباهنگ، تابان بعد مشکلی که دارم اینه که رمانی وجود داره به اسم شباهنگ!
    به نظرتون من باید از شباهنگ تابان صرف نظر کنم؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    • محمد می گوید :

      متفاوت باش یکم
      حالا شاید یک روزی خواستی بیشتر دیده بشی
      بعد اون رمان اختلال ایجاد می‌کنه
      یا اگه اون رمان خیلی موفق نشده باشه مردم همون تصور راجع ب این هم میکنن

  7. شهرزاد می گوید :

    سلام من میخوام یه رمان بنویسم به اسم شباهنگ، تابان بعد مشکلی که دادم اینه که رمانی وجود داره به اسم شباهنگ!
    به نظرتون من باید از شباهنگ تابان صرف نظر کنم؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    • احسان مهدی نژاد می گوید :

      سلام و درود. با توجه به این که در چندسال گذشته محدودیت اسم گذاری روی کتاب برداشته شده است و هرکسی می‌تواند اسامی مشابه بگذارد پس ممکن است پس از شما هم کسی اسمی شبیه شما بگذارد.
      اگر نام تان بهترین نامی است که مرتبط با محتوای کتاب‌تان است به نظر ما مشکلی ندارد.
      اما اگر نامتان خیلی هم برایتان اولویت خاصی ندارد بهتر است نامی متمایزتر انتخاب نمایید

  8. ..... می گوید :

    سلام اگه اسم کتاب مون رو ببینیم شبیه کتاب نویسنده دیگه هست چی میشه چکار کنم؟منصرف بشیم اسمش عوض کنیم یا نه؟

    • احسان مهدی نژاد می گوید :

      سلام معمولا راه درست تر اینه نام دیگری برای کتابتون پیدا کنید
      البته اگه زمینه کتابتون مشابه هست که قطعا نام دیگری انتخاب کنید اما اگر مشابه نیست میتونین با کمی تغیییرات نام رو بگذارید
      البته باز هم به این بستگی داره اسمی که انتخاب کردید چقدر خاص هست که ارزش ریسک رو داشته باشه

  9. Fateme می گوید :

    سلام ببخشید من دارم رمان پلیسی و انتقامی مینویسم اما میخوام هیجانش بالا باشه و خواننده رو جذب کنه
    میشه بگید چطوری هیجانو بالا ببرم و خواننده جذب بشه

    • احسان مهدی نژاد می گوید :

      سلام دوست عزیز
      ما در مقاله اشاره کردیم که تکنیک‌هایی که بیان شده بیشتر درباره کتاب‌های تجاری صدق می‌کند
      به هر حال شاید برخی تکنیک‌های به کار رفته به درد شما بخورد
      ممنون از پیامتون

  10. فرانک صادقی می گوید :

    درود و خیر باش و شاد باش
    ضمن تشکر برای مقاله ارزشمندتان ، بنده معتقدم که تصویرسازی خیلی جالب است و اینکه با توجه به محتوا ، خواننده را به چالش بکشیم
    بنده در مورد کتاب اولم این مورد را با طرح جلد هم نشان دادم
    برگ ها رقص کنان می آیند
    و نام کتاب با طرح جلد همخوانی دارد
    اینکه برگ پاییزی در حال افتادن است
    ما همیشه می گوییم برگ ها می ریزند یا افتادند ولی بنده تصویر سازی حرکت موج دار برگ ها در فصل پاییز را به رقص تشبیه کردم و با جان بخشی به برگ ها نام کتاب را ” برگ ها رقص کنان می آیند ” انتخاب کردم و اینکه واژه رقص کنان ، شادی آفرین است و بدین ترتیب خواستم ذهنیت غم انگیز بودن پاییز را نیز با واژه رقص از ذهن ها پاک کنم .
    به نظرم برای انتخاب کتاب شعر و رمان از جان بخشی و تصویرسازی می توان به خوبی استفاده کرد.
    کتاب دوم ( در دست چاپ ) را هم با جان بخشی نامگذاری کرده ام که واژه ها استعاره از شاعر هستند
    ” واژه ها می سرایند ”
    برای کتاب رمان به نظرم به قضاوت دعوت کردن و به چالش کشیدن خواننده جالب است .
    سخن کوتاه می کنم که این دفتر فصل ها دارد.

    • سید علیرضا موسوی می گوید :

      سلام و وقت بخیر.
      من اوبین کتابم را دارم مینویسم و این کتاب در مورد زندگینامه یک شهید است.به کمک نیاز دارم.

      • احسان مهدی نژاد می گوید :

        سلام دوست عزیز برای نوشتن کتاب بهتره به عزیزانی که در این خصوص متخصص هستند مراجعه نمایید. ما صرفا جهت انتخاب نام کتاب آن‌هم کتابهای تجاری مطلب داریم.
        آقای شاهین کلانتری در زمینه نوشتن کتاب می‌توانند از طریق وبسایتشون به شما کمک کنند

        • براندن مال می گوید :

          سلام. وقت بخیر
          من دارم ی رمان ترسناک مینویسم
          و بین دو چیز موندم اینکه اسم شخصیت اصلی رو بنویسم که ی دختر بی سر و پناهه یا شخصیت منفی کع ی روحه رنج دیدس
          یا شخصیت منفی که یک

          • احسان مهدی نژاد می گوید :

            درود فراوان. بهتون تبریک میگم انشالله رمان موفقی بشه. من بهترین پیشنهادی که براتون دارم مطالعه چند مقاله دیگه در خصوص نامگذاری در همین وبسایت ماست که هرچند ممکنه مستقیما به کتاب ربطی نداشته باشند اما راهکاری خلاقانه‌ای برای نامگذاری بهتون میدن که حتما میتونه بهتون کمک کنه. ضمنا کتاب نام‌های تجاری تنبل زرنگ خنثی هم یک فصل نامگذاری کتاب داره

  11. فرانک صادقی می گوید :

    درود و خیر باش و شاد باش
    ضمن تشکر برای مقاله ارزشمندتان ، بنده معتقدم که تصویرسازی خیلی جالب است و اینکه با توجه به محتوی خواننده را به چالش بکشیم
    بنده در مورد کتاب اولم این مورد را با طرح جلد هم نشان دادم
    برگ ها رقص کنان می آیند
    و نام کتاب با طرح جلد همخوانی دارد
    اینکه برگ پاییزی در حال افتادن است
    ما همیشه می گوییم برگ ها می ریزند یا افتادند ولی بنده تصویر سازی حرکت موج دار برگ ها در فصل پاییز را به رقص تشبیه کردم و با جان بخشی به برگ ها نام کتاب را ” برگ ها رقص کنان می آیند ” انتخاب کردم و اینکه واژه رقص کنان ، شادی آفرین است و بدین ترتیب خواستم ذهنیت غم انگیز بودن پاییز را نیز با واژه رقص از ذهن ها پاک کنم .
    به نظرم برای انتخاب کتاب شعر و رمان از جان بخشی و تصویرسازی می توان به خوبی استفاده کرد.
    کتاب دوم ( در دست چاپ ) را هم با جان بخشی نامگذاری کرده ام که واژه ها استعاره از شاعر هستند
    ” واژه ها می سرایند ”
    برای کتاب رمان به نظرم به قضاوت دعوت کردن و به چالش کشیدن خواننده جالب است .
    سخن کوتاه می کنم که این دفتر فصل ها دارد.

  12. احمد بهرامی عیسی آبادی می گوید :

    درود. بسیار عالی بودند. استفاده کردم و بسیار ممنونم
    اما گاهی من به عنوان یک انتخاب‌گر اسم در میان انتخاب ، نام های فراوان فرو می ماند و انتخاب بهترین بسیار دشوار خواهد بود

  13. فرزانه می گوید :

    شما نفر اول در این حوزه هستید از شما ممنونم بابت مطالب ارزشمندتان در این سایت عالی ..ممنونم

  14. سعید بهزادی می گوید :

    سلام جناب مهدی نژاد عزیز. یک مقاله جذاب و بسیار عالی که در زمینه نامگذاری کتاب حداقل کاندید 3 مقاله برتر را به خودش اختصاص می دهد(با وجود اینکه من ندیدم کسی به این شکل نام های کتاب را تحلیل کند) و از شما تشکر می کنم.
    چند نکته راجع به نام کتاب به ذهنم آمد که برای مخاطبین عزیز به اشتراک می گذارم.

    1-سعی کنید اگر به فکر برند سازی هم هستید نام های کتابتان از یک الگویی پیروی کند که خاص خودتان باشد. به طور مثال آقای ژان بقوسیان موسس مدیر سبز،جمله کلیدی ایشان”شکستن مرزهای…” است. کتاب هایی مثه شکستن مرزهای موفقیت|شکستن مرزهای موفقیت|شکستن مرزهای عملکرد و…
    یا مثلا کتاب های لطفا… نباشید. لطفا گوسفند نباشید|لطفا هسمر خوبی باشید| لطفا مدیر خوبی باشید و…
    همانطور که می گویند در طرح جلدها نیز یک الگوی خاصی را داشته باشید و مخاطب تا یکی از کتاب های شما را می بیند راحت متوجه شود این کتاب ماله شماست. مخصوصا در کتاب هایی که چند جلدی هست. به طور مثال من خودم نام کتابم را قهرمان بزدل گذاشته ام و چون چند جلدی است طرح جلد ثابت و فقط رنگ های آن عوض می شود.

    2- به نظر من کتاب هایی که برای قشر خاصی نوشته می شود،کار بازاریابی و فروش آن راحت تر است و در نامگذاری آن ها نیز باید این نکته را رعایت کنید. طبق مثال های خودتان کتاب های راز موفقیت یک بانکدار، معمای ثروت یک معلم ساده و حتی نام هایی مانند خداحافظی با مستاجری که تکلیفش با نوع خواننده مشخص است و پرسونا خودش را شناخته است.

    امیدوارم روزی برسد که اینقدر brand شده باشیم که بدون توحه به نام کتاب، مونوپل کتاب های را بخرند ،همان اتفاقی که برای من راجع به ست گادین افتاده و هر کتاب جدید از ایشان می آید دیگر کاری به نامش ندارم و می خرم.

    موفق و خلاق باشید

    • احسان مهدی نژاد می گوید :

      ممنونم دوست عزیز از نظر جامعی که فرمودید.
      ضمن تشکر از شما از بابت سریالی نوشتن کمی با شما اختلاف نظر دارم.
      به نظرم اگر مضمون کتابهای یک نویسنده با هم متفاوت است بسیار بهتر است که برای هر کتاب از طراحی جلد و اسم جداگانه‌ای استفاده شود مگر این که کتابی ادامه قبلی باشد.
      علت را نیز برایتان می‌گوییم.
      شما در نظر بگیرید نام خانوادگی شخصی مهدوی است و اسم اولین فرزندشان ماهان است.
      ماهان مهدوی نام بسیار متجانس و خوبی است.
      حال در نظر بگیرید که اسم پسر بعدی مهیار مهدوی باشد.
      به همین صورت ماهیار مهدوی و مهرداد مهدوی!!
      چه اتفاقی برای دوستان و آشنایان حتی پدر و مادر خود آنان می‌افتد؟؟
      جز گیجی بهره‌ای نخواهد داشت!
      مفهوم برند هم نیز دقیقا همین است. معمولا قدرتمندترین برندهای دنیا با توجه به اسامی قدرتمند و متفاوتی که دارند هر کدام نماد چیزی جداگانه هستند.
      مثلا پمپرز، تاید، کرست …….همگی محصولات کمپانی پراکتر اند گمبل هستند اما هرکدام با اسمی جداگانه و جایگاه ذهنی جداگانه‌ای در بازار بسیار قدرتمند حضور دارند!
      در انتها باز هم از شما ممنونیم که به مقاله ما توجه ویژه‌ای داشتید.

  15. ابوالفضل خالقى می گوید :

    مطالب بسيار مفيدى درمورد انتخاب اسم كتاب يادگرفتم ممنونم استاد

  16. نسرین حیاتی می گوید :

    با سلام و تشکر از شما برای مقاله خوب و کامل تان
    به نظر م در ایران در بعضی زمینه ها استفاده از اعداد برای نام کتاب خیلی جواب می دهد یا مثلا عباراتی مثل،راز،جذابیت واز این قبیل کلمات
    مثلا 7راز جذاب بودن،21روش نفوذ در قلب همسر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *