50 اشتباه بازاریابی اطلاعات نوشته برت ریدجوی

833 بازدید

چندی پیش من یک دوره آموزشی بسیار گران را خریداری کردم که در آن دوره برخی اشتباه بازاریابی اطلاعات را یادآور می‌شدند. من انگشت به دهان مانده بودم که این همه اطلاعات عالی را مدرس دوره از کجا به دست آورده است؟ بعدتر که کتاب «50 اشتباه بازاریابی اطلاعات» اثر برت ریدجوی (Bret Ridgway) را مطالعه کردم متوجه شدم که منبع آن اطلاعات مفید این کتاب ارزشمند است. شغل اصلی برت ریدجوی نویسنده این کتاب طراحی سخنرانی و به عبارتی کمک به سخنرانان و بازاریابان اطلاعات است.

 

این کتاب ارزشمند به بیان 52 اشتباهی می‌پردازد که تولیدکنندگان و بازاریابان اطلاعات انجام می‌دهند، یعنی کسانی که سخنران هستند، سایت دارند و یا نویسنده کتاب، مقالات،‌ سی‌دی‌های صوتی و تصویری و برگزارکننده کارگاه‌ هستند. در این مقاله می‌خواهم چکیده این کتاب ارزشمند را، که با بیان برخی نکات آن را برای خواننده ایرانی بومی‌سازی کرده‌ام، برای شما بیان کنم.

 

—***—

در ابتدا بگویم هرچند نکاتی که در این کتاب بیان شده برای اصناف دیگر هم هم کاربرد داشته باشد ولی ممکن است اگر کارتان بازاریابی اطلاعات نیست با خواندن کتاب 50 اشتباه بازاریابی اطلاعات یا چکیده آن کمی حوصله‌تان سر برود.

 

در ابتدای کتاب، نویسنده سایت کاری خودش را معرفی کرده که معتقد است دیدن آن می‌تواند مفید و کاربردی باشد: www.marketingclassics.com

 

اما برویم سراغ اشتباه‌هایی که بازاریابان اطلاعات انجام می‌دهند.

اشتباه شماره 1 بازاریابی اطلاعات: بیش فروشی نکردن

اگر دقت کنید اکثر فروشگاه‌های فست فود و رستوران‌ها وقتی به آنها سفارش غذا می‌دهید به شما می‌گویند، سالاد، نوشابه، ماست و …..هم می‌خواهید؟ این همان مفهوم بیش فروشی است!

بیش‌فروشی در کار بازاریابی اطلاعات این است که شما می‌توانید حتی محصولات گرانتری را نیز پیشنهاد کنید. این پیشنهاد گاهی تا 90 درصد به فروش بیشتر را منجر گردیده است.

اشتباه شماره 2: ندادن بروشور همراه محصول

شخصی که از شما محصولی خریده است محتمل‌ترین مشتری شماست. پس حتما زمان ارسال بسته خرید مشتری یک بروشور محصول دیگر نیز برای او بفرستید که می‌تواند شامل:

کاتالوگ سایر محصولات، لیست قیمت، خبرنامه و …..باشد. این فرصت بی‌نظیر را از دست ندهید.

اشتباه شماره 3: تنها انجام دادن همه کارها

وقتی در آغاز کارهستید همه کارها را خودتان انجام می‌دهید اما هر چه کارتان بزرگتر شود باید حتما از وجود نیرو‌های کمکی استفاده کنید.

اشتباه شماره 4: هرروز بازاریابی نکردن

آرماند مورتین بازاریاب قهار اینترنتی راه حلی دارد که آن را بازاریایی 5 دقیقه‌ای نامیده است: هر روز حداقل 5 دقیقه بازاریابی کنید.

 

من در مقاله‌ای که چندی پیش نوشته‌ام در مورد ورزش 4 دقیقه‌ای صحبت کردم. هر روز حداقل 4 دقیقه ورزش می‌تواند شما را همیشه سرحال و قبراق نگه‌دارد، کاری که خود من چندین سال است انجام می‌دهم.

کارهای 5 دقیقه‌ای که می‌توانید برای بازاریابی اطلاعات انجام دهید:

  • نوشتن ایده مقاله برای سایت
  • ارسال ایمیل به روزرسانی
  • تماس با شرکای سرمایه‌گذار
  • حضور در وبینار یا سمینار تلفنی حتی به عنوان مهمان
  • سخنرانی در یک مراسم زنده
  • نوشتن یک صفحه تبلیغ برای یک محصول

اشتباه شماره 5: ارزان فروشی

ارزش اطلاعات خود را دست‌کم نگیرید. اگر محصولتان واقعا بتواند به مردم کمک کند می‌توانید قیمت بالایی برای آن دریافت کنید. فروش محصولات 200 هزار تومانی خیلی سخت‌تر از محصول 20 هزارتومانی نیست!

اشتباه شماره 6: کمال‌گرا بودن

لازم نیست به قدری صبر کنید تا بی‌نقص باشید، وارد بازار شوید و بفروشید.

کسی که اولین حرکت را می‌کند خیلی چیزها به نفعش است.حرفه‌ای بودن لازم است و بی‌نقص بودن نه.

اشتباه شماره 7: محصول ناقص فروختن

 

به هیچ وجه محصولی را که هنوز تکمیل نشده است را به مشتریان نفروشید.

 

من سال‌ها مدیریت یک مجموعه فروشگاهی را بر عهده داشتم و هربار که کالایی نداشته را به مشتری می‌فروختیم بدترین روزهای کسب‌وکار ما بود.

اشتباه شماره 8: نداشتن دفترچه راهنمای کاربران

بسیاری از کالاها که در تاریخ گارانتی مرجوع می‌َشوند به این علت است که اصلا توسط خریدار استفاده نشده‌اند چون راهنمای کارکرد نداشته‌اند.

اشتباه شماره 9: تست نکردن پایانه فروش

پیغام‌های صوتی، روند خرید و دانلود کالا و همگی این فرآیندها راکنترل کنید.

اشتباه شماره 10: نگذاشتن اشانتیون در بسته‌های ارسالی

 

مردم عاشق هدیه و سورپرایز شدن هستند! جایزه می‌تواند هرچیزی باشد شامل خودکار تبلیغاتی، سی‌دی، کتاب، دانلودی، عضویت رایگان وبینار رایگان و …..

 

خود برت ریدجوی نویسنده کتاب 50 اشتباه بازاریابی اطلاعات هم به خوانندگان کتابش جایزه داده و 52 اشتباه بازاریابی اطلاعات را بیان کرده است، 2 اشتباه بیش‌تر از آنچه جلد کتاب قولش را داده است!

 

این توضیح را به متن اضافه کردم. جناب مهدی‌نژاد تایید بفرمایند. ارادتمند عادل‌پور

مورد تایید است مهدی نژاد

اشتباه شماره 11: نداشتن پاسخگوی خودکار برای مشتریان

کاری کنید مشتری کالای شما را مصرف کند. تلنگری کوچک به مشتری بعد از خرید کالا را فراموش نکنید. مصرف محصول مهم‌ ترین چیز است.

اشتباه شماره 12: نداشتن بیشتر از یک محصول

برای مشتریان کنونی‌تان محصولات جدیدی تولید کنید. حتی اگر محصولی ندارید از محصولات دوستان استفاده کنید. مردم تشنه دانش هستند.

اشتباه شماره 13: نرفتن به سمینارهای آشنایی

برایان تریسی، مارتین لیندستروم، دکتر شهریار شفیعی، دکتر شیری، شهرام اسلامی،دکتر سیدا، دکتر احمد حلت،  سمیرا ذاکرانی، سپیده جلوخانی، ژان بقوسیان، امیر مهرانی، یحیی علوی، نیما کیمیایی، پیام بهرام‌پور، سعید محمدی، سهیل رضایی، دکتر علی صاحبی، امین القاسی‌زاده و ده‌ها سخنران دیگر را در همایش‌ها و سخنرانی‌ها دیده‌ام.

 

شما نمی‌توانید هیچ‌گاه فقط از طریق اینترنت با افرادی این چنینی ارتباط بگیرید و فقط باید حضوری آن‌ها را دیده باشید تا بتوانید ارتباطات خود را شکل دهید.

 

حداقل سالی چهار-پنج بار در کنفرانس‌ها شرکت کنید و البته مواطب باشید معتاد حضور درکنفرانس هم نشوید چون این هم از آن موارد اعتیادی است که من نمونه‌هایش را می‌شناسم.

اشتباه شماره 14: انجام دیجیتالی همه کارها

هنوز که هنوز هست بسیاری از مردم دوست دارند لمس کنند و همه چیز دیجیتالی خوب و کافی نیست. نمونه‌اش هم تبلیغی بود چندی پیش شرکت آمازون منتشر کرد مبتنی بر فروشگاه‌های واقعی آمازون‌گو!

اشتباه شماره 15: یکسان نبودن ظاهر و باطن محصول

تبلیغات با سبک کوکاکولا را فراموش کنید. شما باید برندسازی را از بسته‌بندی محصولات‌تان شروع کنید.

بسته‌بندی، ظاهر سایت، شبکه‌های اجتماعی و همه‌چیزتان بهتر است سبکی مشابه داشته باشند.

اشتباه شماره 16: پول خرج نکردن برای ظاهر

 

طراحان گرافیکی را به کار بگیرید و ظاهر کارتان را بهبود ببخشید.

اشتباه شماره 17: تیراژ بالای تولیدات

اگر شهرت بالایی ندارید مراقب تولیدات باشید. کتاب‌تان را در چاپ‌اول با تعداد کمتر چاپ کنید و هر محصول دیگر را نیز همین‌طور.

اشتباه شماره 18: تطبیق نداشتن بسته‌بندی با قیمت

اگر محصولاتی گران می‌فروشید حتما از بسته‌بندی‌های حرفه‌ای‌تری استفاده کنید. همان ضرب‌ المثل قدیمی: عقل مردم به چشمشان است!!

اشتباه شماره 19: نداشتن ابزار کافی برای فروش

ابزارهای متنوعی برای افزایش فروشتان فراهم کنید: مقالات در سایت، تبلیغات بنری، لینک‌های متنی، فیلم‌های مرتبط، بیلبوردهای صوتی و… . همچنین برای همکاران بخش فروش نیز ابزارهای لازم را فراهم آورید.

اشتباه شماره 20: ندادن آدرس وبسایت‌

اگر سی‌دی چاپ می‌کنید،‌ آدرس سایت‌تان را حتما قید کنید. درون کتاب نیز لینک بدهید و خلاصه همه‌جا به صورت آفلاین و آنلاین لینک به سایت بدهید.

اشتباه شماره 21: در نظر نگرفتن سودآوری محصول

 

عاشق ایده خود نشوید به حدی که واقعیت را نبینید. اگر حوزه‌ای که می‌خواهید در آن کار کنید خلوت است شاید بازار فروشی برای آن وجود ندارد!

خوب تحقیق کنید بعد وارد شوید. واژگان کاربردی را در اینترنت جستجو کنید و ببینید مردم بیشتر از چه واژگانی استفاده می‌کنند.

اشتباه شماره 22: نداشتن راهنمای کاربردی محصولات

اگر سی‌دی می‌فروشید نرم‌افزارهای احتمالی را نیز داخل آن بگنجانید تا مشکلی برای افراد پیش نیاید وگرنه کلی وقت شما را خواهند گرفت.

اشتباه شماره 23: فرمت صوتی نامناسب

امروز ام‌پی‌تری حرف اول را می‌زند!

طبق آمار امروز، مردم ساکن تهران حدود 800 ساعت در سال را در ترافیک می‌گذرانند و این فرصت مناسبی برای شماست تا محصولات‌تان را در فرمت‌های صوتی قابل پخش در اتومبیل‌ها در آورید.

اشتباه شماره 24: نداشتن ترافیک اینترنتی کافی

برای سایت‌‌تان تا می‌توانید ترافیک بخرید.

 

اشتباه شماره 25: همه چیز آنلاین

 

اگر به دنبال ساخت امپراطوری اطلاعات هستید روش‌های ترکیبی آفلاین و آنلاین را به کار بگیرید.

 

اشتباه شماره 26: نداشتن زمان‌بندی عرضه محصول

 

طی یک برنامه‌ریزی دقیق پیش نیازهای عرضه محصول را آماده کنید. دفترچه راهنما، فایل‌های صوتی و تصویری و ……را به دقت آماده کنید.

نوع بسته بندی، اجزای چاپ‌شدنی، سلفون پیچ‌ها و ….را مشخص کنید. روش‌های مطلوب ارسال محصول و ماکت محصول را بسازید.

پیشنهاد می‌کنم توضیحات بیش‌تر مربوط به این قسمت را در نسخه کامل چاپی کتاب بخوانید.

اشتباه شماره 27: کارکردن هم‌زمان روی چند محصول

ما بازاریابان اطلاعات معمولا ایده کم نمی‌آوریم، چیزی که کم داریم همواره وقت است. پس به جای کارکردن هم‌زمان روی چندین پروژه، همیشه روی یک پروژه کارکنید تا آن را به نتیجه برسانید.

اشتباه شماره 28: بازآفرینی نکردن محصولات

جف وارک و لوری استنفن، 216 روش بازآفرینی اطلاعات را درکتاب خود با نام اسرار بازآفرینی توضیح داده‌اند. از آنها بهره بگیرید.

 

اشتباه شماره 29: شلوغی صفحه وب

 

روی هر صفحه وب تنها یک پیشنهاد برای بازیدکنندگان سایت خود داشته باشید. ذهن سردرگم چیزی نمی‌خرد.

هدف داشته باشید. می‌خواهید مردم بعد از آمدن به صفحه شما به کجا بروند؟ اگر قرار است محصول خاصی را بخرند پس حواسشان را پرت نکنید.

 

پیشنهاد می‌کنم کتاب جدید برت ریدجوی با نام 50 اشتباه وبسایت‌ها را هم نگاهی بیندازید: www.50biggestwebsitemistakes.com

اشتباه شماره 30: نداشتن روش‌های مختلف پرداخت

انواع گزینه‌های مختلف پرداخت را فعال کنید مثل بانکهای مختلف، کارت های بانکی، زرین پال، پی دات آی‌آر و …..

اشتباه شماره 31: نداشتن درآمدمستمر و تکرار شونده

سایت‌های عضوپذیر داغ داغ هستند. سایت متمم آقای شعبانعلی یکی از این سایت هاست.

هیچ لذتی بالاتر از این نیست که ماهیانه پول‌های زیادی به صورت حق اشتراک به حساب شما واریز شود!! این کار باعث می‌شود روی رشد کسب‌وکارتان فکر کنید

اشتباه شماره 32: نداشتن مشاور

من همواره در سخنرانی‌هایم می‌گویم که بروید و چندین مشاور بگیرید: مشاور مالیاتی، مشاور بازاریابی، مشاور اداره کار، مشارو طراحی و گرافیک و….

 

البته اگر در ابتدای راه باشید مطمئنا پول زیادی برای این کار ندارید و در عمل مشکلات زیادی هم ندارید،‌ اما به زودی وقتی کارتان گسترش پیدا می‌نماید حتما به مشاور یا مربی یا همان کوچ coach نیاز پیدا خواهید کرد.

اشتباه شماره 33: تخصصی کار نکردن

اگر فکر می‌کنید که طیف مخاطبانتان همه مردم را در برمی‌گیرد به زودی ورشکست خواهیدشد!

امروز باید بازاری تخصصی برای خود انتخاب کنید. مثلا مشاور ورزشی برای مدیران بالای 40 سال که حداقل یکصد کارمند دارند!

اشتباه شماره 34:  نداشتن استراتژی برای پشیمانی مشتری

معمولا بین خرید مشتری و ارسال کالا یک فاصله زمانی وجود دارد که احتمال پشیمانی مشتری را بالا می‌برد.  پیشنهاد می‌شود که بعد از خرید محصولات فیزیکی یا دوره‌های حضوری حتما  یک‌‌سری فایل دیجیتالی برای مشتری ارسال کنید تا سرگرم باشد و از خرید پشیمان نشود. حتی هدایای بی‌ربط مثل یک عدد دم‌نوش کیسه‌ای هم می‌توانید برای مشتری بفرستید که در زمان استفاده از محصول شما میل کند.

 

کاری که من سال‌ها در مقام مدیریت مجموعه فروشگاهی انجام می‌دادم این بود که: هدایای کوچکی مثل لیوان‌های ماگ پلاستیکی یا سرامیکی را به مشتریان می‌دادیم و بارها شاهد بودم که مشتریان این هدایا را حتی تا سال‌ها بعد استفاده می‌کنند.

اشتباه شماره 35: نادیده گرفتن تاثیر خانم‌ها بر آقایان

یک تحقیق نشان داده است که 85 درصد از تصمیمات خرید تحت تاثیر خانم‌هاست. پنج رکن اصلی که خانم دونا فاکس آن‌ها را در این رابطه منتشر شده است به شرح زیر هستند:

  1. زنان بازاریابی خیلی زنانه را دوست ندارند!
  2. زنان جواب کامل و بی‌نقص می‌ خواهند.
  3. زنان می‌‌خواهند که بفهمند.
  4. زنان آسایش می‌خواهند.
  5. زنان بسته‌های جامع و کامل می‌خواهند: بازاریابی جامع!

در مورد محصولات گران هم فاکتور پذیرش همسر را در نظر بگیرید و حتی اگر لازم است برای همسران افراد هم نامه‌ای جداگانه تهیه کنید.

اشتباه شماره 36: دست‌کم گرفتن قدرت تبلیغ‌نویسی

روی علم تبلیغات کار کنید. محصولات خوبی در این رابطه دارند که پیشنهاد می‌کنم حتما خریداری کنید.

اشتباه شماره 37: نداشتن سبک کاری شناخته‌شده

اگر در یک ایمیل جدید کلا سبک کارتان را تغییر دهید ممکن است تعداد زیادی از مشتریان‌تان را از دست بدهید. تغییر اگر واجب است باید قدم به قدم باشد.

اشتباه شماره 38: دست کم گرفتن قدرت مقالات

از طریق مقالات می‌توانید گوشه‌ای از محصولات خود را به مشتریان نشان دهید.

اصولی که در پایان مقاله باید رعایت کنید:

  1. معرفی خودتان
  2. معرفی سایتتان
  3. ترغیب مشتری یعنی یک تا سه جمله برای مشتری
  4. فراخوان به اجرای عمل که می‌توانید شامل لینک دادن باشد.

اشتباه شماره 39: استفاده نکردن از تمام گوشه‌ و کنار محصول برای فروش به مشتری

پشت جلد، تبلیغ همراه فاکتور ارسالی، تعریف مشتریان دیگر، بیوگرافی تولید کنندگان محصول و ….همه را باید برای فروش به مشتری به کار بگیرید.

اشتباه شماره 40: در نظر نگرفتن سبک‌های مختلف یادگیری

در دنیا چهار نوع یادگیرنده داریم:

  1. شنونده
  2. خواننده
  3. بیننده
  4. انجام‌دهنده

برای تمام این گروه‌ها محصول داشته باشید: کتاب با محصول صوتی، کارگاه عملی با جزوه و فایل صوتی یا تصویری و…….

اشتباه شماره 41: جدی نگرفتن کار

به کارتان به چشم شوخی نگاه کنید تا نابود شوید! هرساله میلیاردها دلار در صنعت بازاریابی اطلاعات رد و بدل می‌شود و کافی‌است که شما این موضوع را جدی نگیرید و کارتان تمام است!

 

اگر در مسیر پیشرفت هستید، کسب و کارتان به سرعت رشد می‌کند و واویلا است که زیرساخت‌های کسب و کار خود را آماده نکرده باشید. پس بازاریابی اطلاعات را هیچ‌گاه بازی و سرگرمی فرض نکنید و کاملا آماده باشید!

اشتباه شماره 42: درک نکردن ارزش مشتری

جی آبراهام گرانترین مشاور بازاریابی دنیا که کتابی 2000 دلاری دارد محاسباتی را در رابطه با ارزش مشتری انجام داده است.

مشتریان خود را دسته‌بندی کنید. کسانی که از شما به صورت مستمر خرید می‌کنند یا مشتریان دائمی همایش‌های شما هستند بسیار ارزشمندتر هستند! هزینه پیداکردن مشتری جدید را محاسبه کنید و کانال‌های پیدا کردن مشتریان جدید را کشف کنید.

اشتباه شماره 43 : نداشتن گارانتی یا گارانتی ضعیف

اغلب مردم درباره ادعاهای شما مشکوک هستند. بزرگترین سلاح یک بازاریاب اطلاعات و اصولا هر بازاریابی دیگری استفاده از گارانتی است!

در مورد مدت ضمانت و مشروط بودن آن نیز تحقیق کنید. حتی توجیهاتی که افراد باید برای همسرانشان یا شرکایشان بیاورند را نیز در نظر بگیرید.

در کار بازاریابی اطلاعات گارانتی‌هایی 30-40 روزی رایج هستند اما شما زمان ممکن خودتان را پیدا کنید.

ممکن است افراد متقلب هم وجود داشته باشند اما مطمئن باشید فروش بیشتر، این سواستفاده‌ها را جبران می‌کند.

اشتباه شماره 44: در نظر نگرفتن ملزومات قانونی کار

دقیقا در تمام کشورهای دنیا مثل ایران شما هم باید موارد قانونی کار را درنظر داشته باشید و بابت هر محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهید مجوزهای لازم را کسب کنید.

هر تعریف و تمجیدی که در سایت خود قرار می‌دهید یا آماری که می‌ دهید باید مبتنی بر سند و مدرک باشد.

اشتباه شماره 45: در جریان نگذاشتن ارائه‌دهندگان خدمات مالی به شما!

البته این مورد تا جایی که من خبر دارم در ایران فعلا خیلی صدق نمی‌کند. اما احتمالا اگر شما فروشی بسیار بیشتر از پیش‌بینی‌های پایانه‌ها داشته باشید ممکن است برای‌تان مشکلات قانونی به وجود آید!

اشتباه شماره 46: استفاده نکردن از تمجید افراد برای اثبات خوبی محصولات

مردم اصولا حرف افراد ثالث را بهتر قبول می‌کنند تا خودتان! پس از تمجید دیگران برای تبلیغ محصولتان استفاده کنید.

اکنون تعریف‌های ویدیویی قوی‌ترین نوع هستند، البته نه از نوع تمجیدهای ماهواره‌ای که مشخصا تقلب‌گونه هستند.

اشتباه شماره 47: نداشتن فهرست مشتریان دائمی

بزرگترین سرمایه یک کسب وکار شماره‌ تلفن‌ها و ایمیل‌های مشتریان است.

ارتباط منظم نیز بسیار مهم است. باید هر هفته توسط ایمیل و مطالب جدید با مشتریان ارتباط بگیرید.

اشتباه شماره 48: استخدام نکردن

اگر قدرت استخدام افراد را دست‌کم بگیرید کارتان واویلا است. وقتی که کارتان رونق بگیرد به افراد زیر احتیاج پیدا خواهید کرد:

  • طراح کتاب الکترونیک
  • افرادی برای تبدیل فایل‌های صوتی و تصویری به متن
  • پشتیان مشتری
  • سارنده وبلاگ‌ها
  • بازاریاب مقالات
  • سیستم‌ساز نظرات کاربران وب‌سایت

اشتباه شماره 49: تولید محصول تقلیدی

بازار دائما در حال کپی کردن محصولات است. شما این کار را نکنید. بدتر این که از همان روش‌های فروش هم استفاده کنید. حتما خلاقیت به خرج دهید و برای خودتان گاو بنفش داشته باشید!! محصولات مصاحبه‌محور دیگر لوث شده‌اند و ده‌ها نفر این کار را انجام داده‌اند!

اشتباه شماره 50: داشتن ایده‌ بدون عمل

این موضوع را من خودم به عنوان انباشت اطلاعات می‌نامم. شخص خوش‌خنده‌ای را می‌شناسم که تقریبا در تمام همایش‌های کسب و کار ایران شرکت می‌کند. همچنین به تمام تورهای مسافرتی کسب و کاری هم می‌رود. با تمام سخنرانان ایران دوست است اما هنوز نتوانسته یک کار جدی در این زمینه انجام دهد! این فرد صدها ایده دارد اما در عمل هیچ کاری انجام نداده است.

یادتان باشد که موفقیت یعنی عمل! همین و بس.

اشتباه شماره 51: تبلیغ نکردن در سایت‌ها

مشتریان بسیار خوبی را می‌توانید از طریق تبلیغ در سایت‌های مدل تخفیفان، ایستگاه،‌ دیوار و … به دست آورید. این سایت‌ها بازدیدکنندگان بسیاری دارد و حتی اگر محصولی را بسیار ارزان یا رایگان هم بفروشید بازهم می‌توانید یک لیست ایمیل برای خود جمع کنید.

 

اشتباه شماره 52: استفاده نکردن از وبینار و سمینارهای تلفنی

 

این روش‌ها هم یکی از پول‌سازترین روش‌ها در کسب و کار بازاریابی اطلاعات است. می‌توانید از منازل گرم و نرم‌‌تان پول درآورید.

این امکانات را دست کم نگرفته و بسیار جدی روی آن حساب کنید. شاید اولش کمی سخت باشد اما مطمئنا به سرعت برای‌تان راحت می‌َشود.

 

 —***—

امیدوار چکیده کتاب 50 اشتباه بازاریابی اطلاعات برایتان مفید بوده باشد. در پایان لازم است بگویم که این کتاب را انتشارات آدینه با ترجمه آقای رحمان علیان لله مرزی منتشر کرده است. پیشنهاد می کنم اگر به موضوع کتاب علاقه‌مند بودید حتما نسخه چاپی کامل آن را تهیه کنید.

(Visited 193 times, 1 visits today)
اشتراک گذاری با دیگران :

8 نظر در “50 اشتباه بازاریابی اطلاعات نوشته برت ریدجوی

  1. علیرضا سیف می گوید :

    با سلام خدمت شما استاد عزیز
    مطالب این کتاب بسیار مفید و کاربردی بود حتماً در برنامه مطالعاتی قرارخواهم داد
    ممنون از شماو زحمات شما استاد عزیز
    علیرضا سیف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *