قوانین طلایی طراحی لوگو برای برند

چطور برای برند لوگو طراحی کنیم؟
494 بازدید

قوانین طلایی طراحی لوگو برای برند

اگر از قوانین طلایی طراحی لوگو مطلع باشید، بدون شک می‌توانید لوگوی قدرتمندی را برای برندتان بسازید تا آن را در ذهن مخاطب ماندگار کنید. با پژوهش و فعالیتی که در زمینه اصول برندسازی داریم متاسفانه مطمئن هستیم که اغلب طراحان آرم و لوگو در ایران از برخی از این قوانین کاملا بی‌اطلاعند!

کافیست به برندهای ایرانی  نگاهی بیندازید و آن‌ها را با برندهای قدرتمند جهانی مقایسه کنید تا متوجه این داستان بشوید.

به همین دلیل تصمیم گرفتیم مقاله‌ای بنویسیم و در آن به بیان قوانین طلایی طراحی آرم و لوگو بپردازیم. این قوانین بر اساس دیدگاه بازاریابی و برندینگ نوشته شده و حاصل سال‌ها فعالیت ما در این زمینه است. اگر می‌خواهید بدانید چگونه لوگوی قدرتمندی برای برندتان بسازید با ما همراه شوید.

 

—***—

 

انسان، معمولا هر چیزی را که واضح‌تر ببینند، بیشتر دوست دارد. اگر عینکی باشید و بخواهید یک تصویر زیبا را ببینید، وقتی عینکتان همراهتان نباشد چه حالی به شما دست می‌‌دهد؟

در طراحی لوگو و آرم‌ها هم اصل مهم همین است که همواره باید حداکثر وضوح را لحاظ کنیم. بیش‌تر قوانین طلایی که در ادامه برای طراحی لوگوی برند بیان می‌کنیم ریشه در همین رعایت وضوح دارند.

آموزش طراحی لوگو
قوانین طراحی لوگو

مستطیل را فراموش نکنید

به دلیل ساختار چشم انسان‌، تصاویری که بهترین وضوح را در دید ما دارند، مستطیلی شکل هستند. بهترین مثالی هم که برای این مورد می‌توان زد، شیشه جلوی اتوموبیل است یعنی یک مستطیل با ابعاد۲.۵ متر طول در یک متر ارتفاع یا عرض. موارد دیگری که می‌توان به عنوان مثال آورد پرده سینما و تلویزیون‌های ال‌ای‌دی جدید هستند که شکل همگی مستطیلی است.

شکل مستطیلی یا به عبارتی WIDE بودن نکته مهمی در دید خوب و وضوح است و این مستطیل، محدوده دید طلایی ماست. اگر یک لوگو، آرم یا علامت تجاری با این طرح ساخته شده باشد، بهترین زاویه دید را برای ما ایجاد می‌کند. پس اگر دنبال طراحی لوگوی برند هستید، مستطیل شیشه جلوی اتومبیل را هرگز فراموش نکنید.

آموزش طراحی لوگو
چطور برای برند لوگو طراحی کنیم؟

از نوشته، تصویر یا ترکیب آن‌ها استفاده کنید

به طور کلی طرح لوگو می‌تواند سه حالت مختلف داشته باشد: لوگوهای نوشتاری، لوگوهای تصویری و لوگوهای ترکیبی که با هرکدام از آن‌ها آشنا می‌شویم.

حالت اول: لوگوی نوشتاری یا تایپوگرافی

در این نوع لوگوها فقط از نوشته استفاده می‌شود، مثل لوگوی کوکاکولا یا بوش. جالب است بدانید که از بین ۱۰۰ برند برتر دنیا حدود ۳۹ درصد آن‌ها را این مدل لوگو استفاده کرده‌اند. اگر از این نوع لوگوها استفاده می‌کنید توجه به ویژگی‌های فونتی که انتخاب می‌کنید بسیار حیاتی خواهد بود.

رنگ نوشتار لوگویتان را رنگ برندتان تعیین می‌کند که انتخاب آن اصول و قواعد خاص خودش را دارد که برای اطلاع از آن‌ها می‌توانید به مقاله دیگری که در همین زمینه نوشته‌ام مراجعه کنید.

راهنمای انتخاب  بهترین رنگ برای برند (کلیک کنید)

شرکت کوکاکولا طی سالیان مختلف نوشتاری که برای لوگویش انتخاب کرده را ثابت نگاه داشته و به همین خاطر این لوگو در خاطرمانی بسیار بیشتری دارد. این شرکت در همه جا از همین فونت استفاده می‌کند حتی در زبان چینی.

اگر بتوانید فونت و نوع نوشتار زیبایی در لوگویتان برگزینید و از آن در روی تمام بسته‌بندی‌ها، در تبلیغات و حتی نوشته‌شدن به زبان‌های دیگر استفاده کنید بسیار کار ارزشمندی برای برندتان انجام داده‌اید که به سختی‌اش می‌ارزد.

آ«وزش انتخاب لوگو
طراحی لوگو برای برند

حالت دوم: لوگوی تصویری

بسیاری از برندهای معروف جهان از یک تصویر بدون هیچ‌گونه نوشته‌ای برای لوگوی برند خود استفاده کرده‌اند. اپل، نایکی، پوما و ده‌ها برند دیگر همچنین لوگوهایی دارند.

 

استفاده از لوگوی تصویری بدون نوشته یک خوبی دارد و یک بدی. خوبی‌اش این است که برای افرادی که شما بشناسند همواره از فواصل دور هم قابل دیدن هستید. بدی‌اش هم این است که برای بسیاری از افرادی که تازه قرار است با شما آشنا شوند این لوگو ممکن است کمی گیج کننده باشد.

 

طراحی لوگوی برند
آموزش طراحی لوگو برای برند

حالت سوم: لوگوی ترکیبی

نوع دیگر لوگوها آن‌هایی هستند که از ترکیب نام برند و تصویر استفاده می‌کنند؛ مثل مایکروسافت، بی ام دبلیو و مرسدس بنز. هرچند مانند مرسدس بنز در برخی از این لوگوها تصویر به قدری معروف شده‌ که دیگر بدون نام هم شناخته می‌شود، اما این لوگوها اغلب همراه نام استفاده می‌شوند.

اگر قرار است در زبان فارسی از لوگوهای ترکیبی استفاده کنید و نوشته و تصویر را به صورت افقی کنارهم بگذارید، باید قانونی را رعایت کنید: دقت کنید که ابتدا تصویر سمت راست قرار بگیرد و سپس نوشتار در ادامه تصویر.

لوگوی سایت هزارمدیر مثال خوبی است. اگر می‌پرسید چرا باید این قانون را رعایت کنید باید بگوییم ویژگی چشم‌های ما این طور است که اول به تصاویر توجه می‌کند و سپس به نوشته‌ها.

پس اگر تصویر سمت چپ باشد و نوشتار فارسی سمت راست، چشم مجبور به پریدن می‌شود. این کار باعث خستگی چشم خواهد شد و لوگوی طراحی‌شده اثر خوبی روی مخاطب نمی‌گذارد.

آموزش طراحی لوگو برای برند
طراحی لوگوی برند

سادگی را رعایت کنید

در یک کلام به شما بگوییم طرح لوگو هر چه ساده‌تر باشد، بسیار بهتر و حرفه‌ای‌تر است. متاسفانه امروزه اغلب طراحی‌های نشان‌های تجاری توسط دوستانی انجام می‌گیرد که علم و اطلاعاتی اندکی از علم گرافیک دارند و برخی صرفا کارکردن با فتوشاپ را فراگرفته‌اند.

حتی در مواردی ما سفارش‌هایی به طراحان گرافیک هم داده‌ایم و در نهایت با یک طرح شلوغ پلوغ و کج و معوج مواجه شده‌ایم. دلیلش هم این است که برخی طراح‌های گرامی تصور می‌کنند که اگر هر میزان فضای خالی در طرح وجود دارد، باید هرچه بیشتر با افکت‌ها و زوائد پراش کنند!

توجیه‌شان هم این است که مشتری بداند آن‌ها کار بیشتری انجام داده‌‌اند. پس مراقب باشید به دلیل نابلدی طراح در دام لوگوهای شلوغ و بدفرم نیفتید.

فونت مناسب برگزینید

همانطور که در ابتدا گفتیم وضوح، شاه بیت طراحی لوگو است. اگر در لوگویتان نوشته وجود دارد، سعی کنید همیشه از واضح‌ترین فونت‌های موجود استفاده کنید.

ما به شخصه از فونت‌های گیج‌کننده و پیچ در پیچ بسیار منزجر هستیم، فونت‌ها و لوگوهایی که فقط برای شخص طراح مفهوم دارند و بس! همچنین کمترین تعداد فونت‌ ممکن را در لوگو به کار ببرید.

به ضخامت‌ها توجه کنید

قانون طلایی آخری که می‌خواهیم در این مقاله به آن اشاره کنیم توجه به کلفتی و نازکی در طراحی لوگوی برند است. علاوه بر وضوح طرح لوگو اثری که ضخامت‌ طرح یا نوشته‌های آن روی ذهن ما می‌گذارند هم بسیار مهم است.

به طور کلی نشان ضخیم حس مردانه‌تر و بادوام‌تری را به برند شما می‌دهد. همین قاعده در مورد نوشتار هم صادق است و هرچه فونت انتخابی شما در لوگو ضخیم‌تر باشد نشان از قدرت بیشتر برندتان خواهد داشت.

بر اساس این قاعده اگر برندی ظریف و زنانه دارید، می‌توانید از طرح‌ها و فونت‌های نازک استفاده کنید.

آموزش طراحی لوگو برای برند
طراحی لوگوی برند

و نکته تکمیلی این مقاله، ایتالیک کردن فونت‌ها خود مفهومی بسیار مهم برای مخاطب دارد! اگر لوگوی ما ایتالیک شده باشد یعنی برندی هستیم که روبه جلو حرکت می‌کند و حتی نشان از سرعت و چابکی برند را نیز می‌‌تواند در بر داشته باشد.

 

—***—

امیدواریم اصولی که برای طراحی لوگو در این مقاله با شما درمیان گذاشتیم برایتان مفید بوده باشد و بتواند با به کاربستن ترفندهای آن لوگوی زیبایی برای برندتان طراحی کنید.

 

درباره مجموعه هزارمدیر و احسان مهدی‌نژاد بیشتر بدانیم (کلیک کنید)

(Visited 596 times, 1 visits today)
اشتراک گذاری با دیگران :

10 نظر در “قوانین طلایی طراحی لوگو برای برند

  1. ایرانی می گوید :

    سلام… اگر شرکتی کارت بازرگانی نداشته باشد، مجاز است که در لوگوی خود از حروف یا کلمات انگلیسی استفاده نماید؟ (به منظور ثبت برند)

    • احسان مهدی نژاد می گوید :

      سلام دوست عزیز
      در مورد اسم که صد در صد خیر باید حتما کارت بازرگانی داشته باشید
      در مورد لوگو هم البته چون شما باید علامت تجاری ثبت نمایید تصور می‌کنیم که نیاز است کارت بازرگانی را برای حرف لاتین داشته باشید

  2. م.زينلى می گوید :

    مطلب مفيدى بود وسه نكته اى كه ذكركرديد براى من جالب بود /مستطيلى بودن ،اندازه فونتها ،وتصوير اول وبعد توضيح!موفق باشيد

  3. محمدرضا انصاری می گوید :

    بسیار عالی.
    هر بار که به سایت شما سر می زنم یک نکته ناب و جدید یاد می گیرم.
    متشکرم

  4. آزاده كيانى می گوید :

    درودبرشما
    بخاطر موضوع بسيار خوب و كاربردي تان مقالات شما مورد علاقه من بوده و ازخواندن آن ها لذت مي برم
    ممنونم موفق باشيد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *