نام برندهایی که به خودشان به یک فعل بدل شده‌اند!

انتخاب اسم برند
461 بازدید

نام برندهایی که به خودشان به یک فعل بدل شده‌اند!

در این مقاله کوتاه و کاربردی قصد داریم یکی از قدرتمندترین روش‌های ارزش‌مندترشدن و بی‌رقیب‌شدن برند را برای شما بازگو کنیم.

نام‌های تجاری معتبر وگوش‌آشنایی وجود دارند که سال‌های سال است به کار بردن نام این برندها مساوی است با انجام کاری خاص!

در ابتدا چندین نام تجاری بسیار گوش‌آشنای ایرانی و بین‌المللی را برای‌تان مثال می‌زنیم، سپس قابلیتی که این برندها داشته‌اند تا به فعل تبدیل شوند را بررسی می‌کنیم.

—***—

به برندهایی که تبدیل به فعل و مساوی با انجام کار خاصی شده است می‌گویند Vebrify Brands. نمونه‌هایشان فراوان است، مانند:

مولینکس (Moulinex)

سال‌های سال است که مردم در تمامی دنیا، کلمه مولینکس را مترادف با عمل خردکردن می‌دانند! این موضوع از کجا شروع شد؟

در سال 1961 میلادی مصادف با 1340 شمسی شرکت مولینکس فرانسوی در ایالات متحده و بازار جهانی کمپین تبلیغاتی جهانی‌ای را انجام داد که معنایش این بود: زنده باد دگمه آشپزخانه!

از همان زمان هم بود که نام تجاری یا برند مولینکس تبدیل به فعلیت شد.

این شعار به قدری کارگر افتاد که امروز پس از سال‌ها و با وجودی‌ که مولینکس ده‌ها محصول دیگر هم دارد، بسیاری از زنان خانه‌دار ما در ایران هم عمل خرد کردن بسیاری از سبزی‌جات را مولینکس‌کردن‌ می‌نامند.

اسنپ (Snapp)

نام برند اسنپ که کمتر از یک دهه از عمر آن می‌گذرد توانسته به سرعت خودش را فعل برساند. تاکسی اینترنتی اسنپ که دامنه فعالیت خود را از تهران آغاز کرده است، به سرعت و بدون کم‌ترین تبلیغات اولیه توانست خودش را در دسته Vebrify Brands قرار دهد.

امروز خیلی زیاد می‌شنویم که دوستان به یکدیگر می‌گویند: اسنپ زدم! یا اسنپ گرفتم!

این یک نمونه استارت‌آپی  ایرانی است که به سرعت به فعلیت تبدیل شده است. ضمنا نام برند اسنپ احتمالا از واژه لاتین Snap به معنی بشکن یا گاز ناگهانی برداشت شده است.

فتوشاپ (Photoshop)

این نرم‌افزار، ساخت شرکت ادوبی بوده که امروز بسیار فراگیر است. این نام تجاری نیز از جمله برندهایی است که توانسته خودش را Verbify کرده یا به فعلیت برساند.

به وفور در دور و بر خود مشاهده می‌کنیم مردم ما به یکدیگر می‌گویند: فتوشاپ کرده.

یا این عکس فتوشاپ شده است. در صورتی که درست این جمله باید این باشد:

این عکس با نرم‌افزار فتوشاپ درست شده است.

انتخاب نام برند
نام برندهای معروف

 

توییتر (Twitter)

این نرم‌افزار و اپلیکیشن که  تا همین چندی پیش فقط امکان ارسال حداکثر 140 کاراکتر یا حرف در ‌آن وجود داشت یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی امروز دنیاست.

این شبکه اجتماعی در سال 2006 در ایالات متحده راه‌اندازی شد و در سال 2016 حدود 320 میلیون نفر کاربر فعال داشت. یعنی تقریبا از هر 23 نفر مردم ساکن در دنیا، یک نفر کاربر فعال در این شبکه است.

کاربران این شبکه ارسال پیام‌های خود را توییت کردن می‌نامند. توییت در لاتین معنای جیک جیک کردن می‌دهد. امروز هیچ کسی را در دنیا نمی‌توان یافت که بگوید: من از طریق اپلیکیشن توییتر پیام فرستادم. بلکه می‌گویند: توییت کردم!

اسکایپ (Skype)

نرم‌افزار سوئدی که از سال 2003 میلادی یا 1382 شمسی فعالیت خود را شروع کرد. این نام تجاری که ماکروسافت در سال 2011 را با قیمت نجومی 8.5 میلیارد دلار خریداری کرد هم از دسته Vebrify Brands  است.

اسکایپ نرم‌افزار ارتباط تصویری اینترنتی بسیار فراگیر است و کاربران آن با یکدیگر اسکایپ می‌کنند و نه از طریق اسکایپ با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. نام اسکایپ از جمله Sky Peer to Peer  به معنی جفت جفت در آسمان برداشت شده است.

تلگرام (Telegram)

نرم‌افزار و اپلیکیشن یک جوان روسی است که امروزه در دنیا بالغ بر ۵۵۰ میلیون کاربر ماهیانه داشته و ده‌ها میلیون نفر آن در ایران ساکن هستند.

این اپلیکیشن امروز در ایران به فعل رسیده است: عکس‌ها رو برای من تلگرام کنید. یا فاکتور رو براتون تلگرام کردم! و البته جدیدا واتساپ هم به این لیست شده است.

هرچند که بعد از فیلترشدن تلگرام در ایران واتساپ جایگزین شد و واتساپ کردن در کل دنیا واژه‌ای به فعلیت رسیده است.

زیراکس (Xerox)

در سال 1959 میلادی معادل 1338 شمسی شرکت هالوید در ایالات متحده دستگاهی را ساخت که روی کاغذ‌های معمولی فتوکپی می‌گرفت.

تا قبل از آن زمان برای فتوکپی باید از کاغذهای مخصوص استفاده می‌شد. زیراکس به حدی مقبول و پرفروش شد که به سرعت به یک نام فعلیت یافته بدل شد و در دسته Vebrify Brand قرار گرفت.

هنوز و بعد از گذشت نزدیک به 60 سال از ابداع این دستگاه و با وجود ده‌ها برند تجاری جهانی فتوکپی، بسیاری از مردم دنیا وقتی می‌خواهند کپی بگیرند می‌گویند: این صفحات رو برای من زیراکس کنید!

ژیلت (Gillette)

نام تجاری تولیدکننده تیغ‌های اصلاح که از سال 1903 میلادی معادل 1282 شمسی محصولات اصلاح خود را به بازار ارائه داده است نیز به فعل رسیده است. امروز بسیار می‌شنویم که افراد می‌گویند، فلانی صورتش را ژیلت می‌زند.

به عبارتی یعنی: فلانی صورتش را با تیغ ژیلت اصلاح می‌کند. پس این نام هم توانسته خودش را به فعلیت برساند و در ردیف Vebrify Brands قرار بگیرد.

خب دوستان، حالا چرا هر کدام از نام‌های تجاری به فعلیت رسیدند؟ چگونه ما هم می‌توانیم به چنین قابلیتی برسیم؟

راز Vebrify Brands: اولین بودن در ذهن مشتری

بگذارید یک بار دیگر ویژگی برندهایی که برشمردیم را با هم مرور کنیم:

مولینکس: اولین دستگاهی که به صورت خردکن کاسه‌ای پرقدرت به بازار ارائه شد و یک سبک نو و جدید را ارائه داده بود.

اسنپ: اولین تاکسی اینترنتی ایران که توانست با استفاده از یک عنوان تجاری خوب و متمایز و ارائه سرویس‌ حمل مسافر با امکان نظرسنجی و هم‌چنین قیمت رقابتی به سرعت معروف شود!

فتوشاپ: اولین نرم‌افزار ویرایش عکس پیشرفته که در سال 1990 برای کامپیوترهای مکینتاش اپل طراحی شد.

اسکایپ: اولین نرم‌افزاری بود که قابلیت ارسال تصاویر ویدیویی را در بستر اینترنت فراهم کرد.

زیراکس: اولین دستگاه کپی روی کاغذ معمولی بود! ضمن این که نامی متفاوت و متمایز داشت. وجود حرف ایکس در ابتدا و انتهای این نام تجاری نشان از جدید بودن و متفاوت بودن دارد.

ژیلت: اولین شرکتی بود که تیغ‌های متحرک قابل تعویض را ابداع کرد! تا قبل از ژیلت تیغ‌ها دائمی‌بودند. ضمنا این نمونه نام تجاری طی 120 سال گذشته همواره درحال نوآوری بوده است و به عبارتی خودشان رقیب اصلی خودشان بوده‌اند.

اولین تیغ دولبه، اولین تیغ دولبه متحرک، اولین تیغ سه لبه و به همین صورت تا امروز که همچنان یکه‌تاز این بازار است.

 

همه این برندها در نوع خودشان اولین بودند. گاهی هم وجود یک ویژگی خاص کاربردی باعث به فعلیت رسیدن یک برند می‌شود:

توییتر: یک شبکه اجتماعی که تنها امکان ارسال جملاتی با 140 حرف را شامل می‌شد و از این جهت با دیگران متمایز بود.

تلگرام: یک نرم‌افزار شبکه اجتماعی بود که در ایران فقط با ارسال متن کار خودش را شروع کرد. همز‌مان با آن نرم‌افزار همه‌گیر وایبر در ایران به شدت کند شد. سرعت بالا و ارسال فقط متنی در بازار ایران و هم‌چنین نام گوش‌آشنای تلگرام که مشابه تلگراف بود به سرعت این برند را در ایران به شهرت رسانید.

خب دوستان گرامی احتمالا متوجه شدید که چگونه است که نمونه نام‌های تجاری قابلیت به فعل تبدیل شدن و قرار گرفتن در دسته Vebrify Brands را دارند. شاخص‌ترین عامل برای دست گرفتن رهبری بازار و تبدیل به فعلیت اولین بودن در اذهان مشتریان است.

 

چرا گفتم اولین بودن در ذهن مشتری و نگفتم اولین بودن در بازار؟

چون نمونه نام‌های تجاری زیادی بودند که در بازار اولین بودند و نه در اذهان مشتریان! یعنی قبل از رقبای دیگر به بازار عرضه شده، اما به دلایل مختلف موفق عمل نکرده و نتوانسه خودش را در ذهن مشتری جابیندازند.

 

 —***—

امید است استفاده از استراتژی اولین بودن در ذهن مشتریان راهگشای شما برای ساخت یک نام تجاری به فعل رسیده باشد.

اگر به دنبال انتخاب اسم برند هستید پیشنهاد می‌کنیم مقاله زیر را مطالعه نمایید

آموزش قدم به قدم انتخاب اسم برند (کلیک نمایید)

(Visited 125 times, 1 visits today)
اشتراک گذاری با دیگران :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *